Nieuwland haalt fors uit

21 november 2012 om 00:00 Sport

AMSTERDAM - Met een imponerende zege (0-7) op de Beursbengels blijft Nieuwland op de tweede plaats in de tweede klasse B staan. De Amersfoorters toonden zich zaterdag opnieuw gretig en gaven de Amsterdammers geen schijn van kans op een goed resultaat.

Na acht minuten was het openingsdoelpunt al een feit. Guitan Peters nam die treffer voor zijn rekening: 0-1. Zeven minuten later volgde al nummer twee. Joel Brandsen was de schutter: 0-2. Beursbengels bleef het antwoord op die doelpunten schuldig.

De tweede helft was een formaliteit. Binnen vijf minuten bracht Nieuwland het verschil op vijf doelpunten. Peters (0-3), Hossein Mezbanali (0-4) en Brandsen (0-5) tekenden voor de treffers.

Nog twee keer scoorden de bezoekers, voordat de scheidsrechter voor het einde van de eenzijdige ontmoeting floot. Uit een vrije trap schoot Mezbanali de bal in de kruising van het Amsterdamse doel (0-6), waarna Delano Flemming de eindstand op 0-7 bepaalde.