Nieuwland doet goede zaken

7 november 2012 om 00:00 Sport

VEENENDAAL - Tweedeklasser Nieuwland heeft zaterdag goede zaken gedaan. Dankzij een knappe overwinning (2-3) op VRC schoof de formatie van trainer Henk van Zoeren een plek op de ranglijst op. De Amersfoorters profiteerden van de nederlaag die concurrent Woudenberg leed en staan nu tweede in 2B.

In Veenendaal had Nieuwland niet veel tijd nodig om een 0-2 voorsprong te nemen. Delano Flemming was twee keer trefzeker. Daarna verzuimden de bezoekers de score op te voeren en kreeg VRC de gelegenheid de achterstand te verkleinen, nog in de eerste helft: 1-2.

Na rust waren de eerste kansen opnieuw voor Nieuwland maar die werden niet benut. Daarna dreigde het voor de gasten mis te gaan toen Dennis Pot een rode kaart kreeg en Nieuwland met tien man verder moest spelen. De ploeg had echter daarna het geluk dat een speler van VRC de bal in zijn eigen doel schoot: 1-3. In de slotfase moesten de gasten nog een tweede tegendoelpunt incasseren (2-3) maar de driepunter kwam niet meer in gevaar.