Knappe winst Hoogland

31 oktober 2012 om 00:00 Sport

AMSTERDAM - Hoogland heeft zich zondag door een knappe overwinning (0-2) op Blauw Wit Amsterdam bij de bovenste zes in de eerste klasse A gevoegd. De driepunter van de Hooglanders op vreemde bodem zal ongetwijfeld indruk op de andere clubs in 1A hebben gemaakt.

Met een doelpunt en een assist had Youssef Salama een belangrijk aandeel in de winst van de Hoogland. In de 25e minuut scoorde de nieuweling in de selectie van trainer Ronald Heerschop zijn eerste doelpunt voor Hoogland. Dave Dekker gaf Salama de kans de bal in het net van de tegenpartij te schieten: 0-1.

Dekker haalde overigens door een spierblessure het einde van de eerste helft niet. Hij is vermoedelijk enkele weken uitgeschakeld. Florian Lammers was zijn vervanger. Hij zorgde in de 82e minuut voor de tweede Hooglandse treffer. Salama speelde na een prima actie de invaller aan. Lammers bedacht zich geen moment en schoot de bal in het dak van het Amsterdamse doel: 0-2.