Hoogland veilig na zege

25 april 2012 om 00:00 Sport

AMSTERDAM - Hoogland heeft zich zondag verzekerd van een hernieuwd optreden in de eerste klasse. De knappe winst (0-2) op JOS/Watergraafsmeer was daar voldoende voor. Maar de Hooglanders hebben door de driepunter in Amsterdam zelfs nog kans op een plek in de hoofdklasse. Met nog twee wedstrijden voor de boeg zijn zij kansrijk in de strijd om het derde periodekampioenschap wat bij het veroveren ervan deelname aan de nacompetitie betekent.

Blauw Wit, de huidige koploper met een voorsprong van twee punten op Hoogland, komt over twee weken (6 mei) naar sportpark Langenoord. De ideale kans voor trainer Ronald Heerschop en de zijnen om dan de koppositie over te nemen als de twee andere kanshebbers (Hercules en DEM) meewerken en dezelfde dag voldoende punten inleveren.

Na een eerste helft waarin JOS/Watergraafsmeer met een schot op de paal het dichtst bij een doelpunt was, sloeg Hoogland na rust snel toe. Tijmen van Middelaar opende na een minuut of drie de score uit een scrimmage: 0-1. Nummer twee kwam een kwartier voor tijd op naam van Erwin Hermsen. De aanvoerder zag tot zijn eigen verbazing de bal uit de door hem genomen vrije trap in het net van de thuisclub belanden: 0-2.