HVC is Hooglanderveen de baas

25 april 2012 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - Het lokale onderonsje tussen de vierdeklassers HVC en Hooglanderveen heeft zondag een verrassende winnaar opgeleverd. Niet de veel hoger geklasseerde Hooglanderveners trokken op sportpark Zielhorst aan het langste eind maar de thuisspelende HVC'ers. Zij bleven de plaatsgenoot met 3-2 de baas na een amusante wedstrijd.

Voor HVC was het duel belangrijker dan Hooglanderveen. De formatie van trainer Bert Trappel is door een prima reeks resultaten nog een serieuze kanshebber in de strijd om het derde periodekampioenschap. Hooglanderveen is in feite uitgespeeld maar dat was vooral in de eerste helft niet te merken. De bezoekers speelden vol op de aanval en waren na een minuut of drie al succesvol. Thom Wolthuis kreeg de bal onverwacht voor zijn voeten. Die kans was aan de spits wel besteed: 0-1.

Amper drie minuten later was de gelijkmaker al een feit. Aziz Tighadouin was daar met een kopbal verantwoordelijk voor. De wedstrijd bleef het aanzien lange tijd waard. In de 17e minuut zorgde Jeroen de Smalen met een puntertje voor 2-1 maar ook die stand bleef niet lang op het scorebord staan. In de 23e minuut bracht Erik van Dam beide partijen weer naast elkaar: 2-2. Daarna verzuimde vooral Stijn Mossink Hooglanderveen een comfortabele ruststand te bezorgen.

Vijf minuten na de pauze kregen de gasten voor het missen van de kansen in de eerste helft de rekening gepresenteerd. Met een schitterende lobbal verraste De Smalen doelman Rob van de Grootevheen: 3-2.