Amsvorde verdient meer

28 maart 2012 om 00:00 Sport

ZEIST - Amsvorde had zondag in de uitwedstrijd tegen Zeist meer verdiend dan het ene punt (1-1) waarmee de Amersfoorters naar huis terugkeerden. Maar met de remise mochten zij uiteindelijk niet klagen want tot de 89e minuut stonden de bezoekers nog met 1-0 achter. Barry Smeeing zorgde op de valreep voor de gelijkmaker: 1-1.

Amsvorde kwam na een stroeve start steeds beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft verscheen Barry Smeeing voor de eerste keer alleen voor de doelman van Zeist maar de sluitpost liet zich niet passeren. Een minuut of tien later zagen de toeschouwers een identieke situatie. Weer hield de doelman Smeeing van het scoren af. Op slag van rust veroorzaakte Amsvorde speler Roelof Hoornstra met een lichte duw een strafschop. Doelman Sjoerd Kloppenburg stopte de toegekende penalty.

Ook na rust was Amsvorde de betere ploeg. Toch kwamen de bezoekers met 1-0 achter te staan. Oud Quick speler Nico Verburg scoorde met een kopbal: 1-0. De meer dan verdiende gelijkmaker werd in de slotfase toch een feit, nadat de schutter (Smeeing) met een lobbal eerst nog de lat had geraakt.