VVZA na rust geklopt

28 maart 2012 om 00:00 Sport

WEESP - VVZA had zondag goede zaken kunnen doen als de ploeg de uitwedstrijd tegen Weesp tot een goed einde had gebracht. De Amersfoorters hadden hun schutters echter thuis gelaten. Weesp scoorde wel. Drie keer werd VVZA doelman Harold Kruiskamp gepasseerd: 3-0.

In de eerste helft bleven de verdedigers van beide teams overeind. Weesp was de bovenliggende partij maar de thuisploeg zag geen kans Kruiskamp te passeren.

Drie minuten na rust opende Weesp de score: 1-0. Voor VVZA trainer Piet Rigter was dat het sein om een extra spits in te brengen. Dwight Maduro verving Kevin Engelman en ging naast de al aanwezige aanvallers Marcel Pietersen en Michael Ouwerkerk opereren.

Twee dotten van kansen kregen de bezoekers na die wissel. Ouwerkerk en Bastiaan Tuenter verzuimden de gelijkmaker te scoren. In het slotkwartier kregen de gasten daarvoor de rekening gepresenteerd. Twee keer moest Kruiskamp zich nog gewonnen geven: 3-0.