CJVV geen koploper meer

27 april 2011 om 00:00 Sport

.

Lusteloze ploeg verliest van Valleivogels AMERSFOORT - Op een druk bezocht sportpark Vermeerkwartier heeft Valleivogels zaterdag koploper CJVV een gevoelige tik uitgedeeld. De bezoekers trokken in een matige wedstrijd verdiend aan het langste eind: 1-2. Door de zege gaan de Scherpenzelers CJVV voorbij op de ranglijst en delen ze de koppositie met Woudenberg. CJVV volgt op een punt, maar het lijkt erop dat de Amersfoorters het kampioenschap uit hun hoofd kunnen zetten

De eerste grote kans van de wedstrijd viel nog wel te noteren voor de geel-zwarten. Na ruim vijf minuten spelen wist Milas Hietkamp met een knappe actie Wilfred Rietveld te bereiken. De inzet van de spits werd echter met volle overgave geblokkeerd door de inglijdende Valleivogels-verdediger Ferdi van Ginkel.

Hierna nam Valleivogels de regie in handen. Eerst moest CJVV goalie Arjen Nawijn handelend optreden en tikte een ziedend schot van Tim Colijn uit de kruising. Even later was de doelman wel geklopt. Een steekbal van Remco van Ginkel bereikte Remon Liefting. De middenvelder wist wel raad met deze opgelegde scoringsmogelijkheid en rondde de aanval beheerst af: 0-1.

Besef

Een reactie van CJVV bleef uit. Bij veel spelers van de thuisclub leek het besef van het spelen om het kampioenschap te ontbreken. De duels werden vaak te slap aangegaan en enig spelplezier was niet te ontdekken. Mede hierdoor bleef Valleivogels de bovenliggende partij.

Vlak voor rust resulteerde dit in een tweede Scherpenzeelse treffer. Wouter van Dijk stuurde Mike Abbink de diepte in. De al dan niet in buitenspelpositie staande aanvaller kreeg vrije doorgang van de CJVV defensie en maakte oog in oog met Nawijn geen fout: 0-2.

Vaatje

Na de hervatting tapte CJVV uit een ander vaatje. Het voetbal was nog steeds weinig verheffend, maar het elftal van trainer Jos Krikke schuwde in ieder geval de duels niet langer.

De inhaalrace werd echter gefrustreerd door lange blessurebehandelingen aan de kant van Valleivogels en het pietluttige optreden van scheidsrechter Akkaya. De leidsman trok wel heel gemakkelijk de gele kaart voor Jeroen van ’t End en Rietveld.

Toch lukte het CJVV om de spanning in de wedstrijd terug te krijgen. Met nog 25 minuten op de klokken testte Rietveld vanuit een vrije trap de vuisten van doelman Wilbert Pastoor. Tomas van Dijk wist vervolgens uit de rebound knap raak te schieten: 2-1.

Na deze aansluitingstreffer vloeiden de krachten bij de Amersfoorters meer en meer weg. Van een serieus slotoffensief was dan ook geen sprake meer, waardoor Valleivogels vrij eenvoudig stand hield.

De Amersfoorters zullen de komende weken hard moeten werken om met een goed gevoel de nacompetitie in te gaan. Valleivogels zet met de overwinning van afgelopen zaterdag een grote stap richting de titel.

De in de winning mood verkerende formatie van trainer Harrie Epskamp zal de laatste twee wedstrijden wel moeten winnen. Mocht concurrent Woudenberg dit eveneens doen, dan volgt een beslissingsduel om het kampioenschap.