MIA boekt nipte overwinning

16 maart 2011 om 00:00 Sport
AMERSFOORT - Dankzij een nipte 14-15 overwinning op degradant Ermelo afgelopen zaterdag, stegen de korfballers van MIA toch nog een positie op de ranglijst. De Amersfoortse ploeg sloot de zaalcompetitie 2010-2011 in de tweede klasse af met een vijfde plek.

Ook al stond er voor beide ploegen weinig meer op het spel, het publiek kreeg een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Ermelo oogde gedreven en effectief en maakte al snel duidelijk dat zij haar huid duur zou verkopen. Toch pakte MIA het initiatief. Een doorbraak van Marleen Ruitenbeek werd beloond met een strafworp en keurig afgerond door Hein Polinder. Vervolgens schreef Ruitenbeek ook zélf een score op haar naam. Bij een 1-3 tussenstand bleef de doelpuntenproductie echter steken. Door het te rommelige spel van MIA kon Ermelo aanklampen. Prachtige afstandsschoten uit het eerste aanvalsvak hielden de thuisploeg in de race. Sterker nog, Ermelo kwam weer op gelijke hoogte met MIA. Bij 5-5 toonde Eline van Ballegoijen haar klasse. Met een mooie omdraaibal en een schot bracht zij MIA weer op voorsprong. Maar de thuisploeg toonde veerkracht en kwam snel op gelijke hoogte. De ruststand van 7-7 was dan ook terecht. Na rust kwam MIA het sterkst uit de kleedkamer en scoorde driemaal binnen 10 minuten. Ondanks de nieuwe voorsprong liet MIA het initiatief toch weer aan Ermelo. Met 11-11 vond de thuisploeg weer aansluiting en pakte zelfs een 12-11 voorsprong. Een stunt leek in de lucht te hangen. Twee schoten van Polinder en van Woudenberg brachten MIA gelukkig weer op voorsprong, maar nog steeds gaf Ermelo zich niet gewonnen. Met nog 1 minuut te spelen stond het 14-14 en betekende een benutte strafworp van MIA de uiteindelijke 14-15 eindzege. Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 4, Hein Polinder 3, Eline van Ballegoijen 3, Marleen Ruitenbeek 2, Sebastiaan Bannink 2, Juliet Schoorlemmer 1.