Verlies voor MIA in laatste minuut

16 februari 2011 om 00:00 Sport

Na een aarzelend begin nam Sparta bij 2-2 het voortouw. MIA, dat aantrad zonder de geschorste Hein Polinder en de geblesseerde Frank van der Wiel, was niet bij de les en keek korte tijd later tegen een 7-3 achterstand aan. De ploeg uit Amersfoort legde de puntspelers van Sparta geen strobreed in de weg, waardoor zij voor maar liefst negen van de twaalf Nijkerkse doelpunten tekenden. Met een 12-9 ruststand mocht MIA dan ook niet klagen. Sparta kwam na rust niet sterk en ongeïnspireerd terug . Maar MIA liet de kans om vanaf de strafworpstip de 12-10 te scoren onbenut. Een slechte gewoonte waarmee MIA het zich de laatste weken erg moeilijk maakt. Sparta maakte hier dankbaar gebruik van en bij 15-10 leek de wedstrijd te zijn gespeeld. Pas op dat moment gooide MIA alle schroom van zich af en ging het feller en gevarieerder spelen. Met scores van van Woudenberg, Schoorlemmer en tweemaal Bannink kwamen de Amersfoorters vlak voor tijd terug in de wedstrijd. In de laatste minuut misten de MIAnezen helaas nog twee grote kansen op de gelijkmaker, waarna Nijkerk met een raak schot de wedstrijd besliste. Ook deze wedstrijd van MIA werd net als de vorige vier pas in de laatste minuut beslist. MIA kan zich met elke tegenstander meten, maar mist de ervaring om de wedstrijden definitief naar zich toe te trekken. Trainer Ruud Schreuder na afloop: ,,We zijn de wedstrijd erg naïef ingegaan en dat kost ons aan het eind de punten.” Scores MIA: Sebastiaan Bannink 3, Remco van Woudenberg 3, Eline van Ballegoijen 3, Juliet Schoorlemmer 2, Harmen van Schaik en Marleen Ruitenbeek 2.

AMERSFOORT - MIA heeft zichzelf afgelopen zaterdag geen goede dienst bewezen. In een wedstrijd die pas laat spannend werd, kwamen de Amersfoorters met 16-15 net te kort in de streekderby tegen Sparta Nijkerk. Naaste concurrent Blauw Zwart wist daarentegen wel te profiteren en staat nu twee punten achter MIA.