Sterk MIA toch met lege handen

15 december 2010 om 00:00 Sport
AMERSFOORT - Na twee achtereenvolgende nederlagen ging MIA afgelopen zaterdag de strijd aan tegen Sparta uit Nijkerk. Hoewel de MIAnezen een uitstekende wedstrijd speelden, bleef het ook tegen het sterke Sparta met lege handen achter (14-15).

De Amersfoortse ploeg is in ontwikkeling.Voor de pupillen van trainer/coach Ruud Schreuder moet naïef korfbalspel plaats maken voor meer volwassen korfbal. Belangrijkste uitgangspunt voor de wedstrijd tegen Sparta was om niet achter de tegenstander aan te lopen, maar echt mee te spelen. Deze overtuiging was vanaf de eerste minuut zichtbaar. Beide ploegen streden voor elke meter in het veld, waarbij MIA brutaal een 5-2 voorsprong nam. Vooral Remco van Woudenberg was doeltreffend want binnen mum van tijd had hij er al vier in het mandje liggen. In het tweede kwart rechtte Nijkerk de rug en kwam sterk terug. De grenzen die MIA opzocht werden in die fase goed afgestraft. Via onder meer twee strafworpen werd de wedstrijd in tien minuten op zijn kop gezet een zorgde Sebastiaan Bannink kort voor rust voor de aansluiting (7-8). Ook in de tweede helft bleven beide ploegen er vol voor gaan. Het verschil van twee doelpunten bleef, maar MIA geloofde meer in eigen kunnen. In een poging de wedstrijd naar zich toe te trekken kwamen bij MIA Anne de Haan en Oedger Meijborg in het veld. Dit leek resultaat te hebben want MIA kwam bij 14-14 voor het eerst langszij. In de laatste tien minuten van de wedstrijd, met een 14-15 voorsprong voor Nijkerk, steeg de spanning en maakte verzorgd korfbal plaats voor fouten. De gelijkmaker hing weliswaar in de in de lucht maar kwam er niet, waardoor de Nijkerkers er met de volle buit vandoor gingen. Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 5, Sebastiaan Bannink en Marleen Ruitenbeek 2, Karin Swart, Frank van de Wiel, Hein Polinder, Eline van Ballegoijen, Oedger Meijborg en Anne de Haan allen 1.