AMHC heren komen tekort

10 november 2010 om 00:00 Sport

Met bij aanvang van de wedstrijd Pieter Manden in spits begon AMHC weliswaar gretig aan het duel tegen Forward, maar zag in de derde minuut een goed schot van de Tilburgers gekeerd door doelman Colin Lee. Alhoewel in de zevende minuut een doelpunt van de Amersfoorters werd afgekeurd, werd allengs duidelijk dat Forward niet naar Keistad was afgereisd om zich in de luren te laten leggen.

Hockeyers niet opgewassen tegen Forward AMERSFOORT - De hockeyheren van overgangsklasser AMHC slaagden er afgelopen zondag niet in om de punten in Amersfoort te houden. Op sportpark Birkhoven werd met 1-3 verloren van naaste concurrent Forward. De gasten uit Tilburg speelden bij vlagen de sterren van de hemel en waren qua opbouw en combinatiespel verreweg de betere ploeg.

Met flitsende combinaties en een goede opbouw van achteruit, werd AMHC geleidelijk aan teruggedrongen op eigen helft wat in de 21e minuut leidde tot de eerste strafcorner van de Tilburgers. Een verrassende variant werd afgerond met een snoeihard schot dat hoog in het dak achter goalie Lee verdween en de 0-1 achterstand betekende voor de Amersfoorters. AMHC vanaf de 26e minuut spelend met 10 man, liep in de 27e minuut weer tegen een strafcorner op. En identiek aan de eerste corner verdween ook dit schot onbereikbaar voor Lee hoog in de touwen met als gevolg een 0-2 achterstand. Een prachtige solo actie van Rick Dijxhoorn kort daarna verdiende eigenlijk de aansluitingstreffer, maar het schot ging net voor langs. Forward dat niet alleen goed aanvallend hockey liet zien, was zeker ook in verdedigend opzicht stabiel en onderschepte vroegtijdig diverse Amersfoortse schoten op doel. De eerste helft werd derhalve besloten met een 0-2 voorsprong voor de gasten uit Tilburg. Een eerste helft waarin Amersfoort qua inzet zeker niets te verwijten viel, maar waar het aan opbouw en combinatiespel ontbrak. Ingrediënten die Forward wel etaleerde. Bij aanvang van de tweede helft stond Manten weer op zijn vertrouwde plek achterin en was Michiel Coppes als spits doorgeschoven. Diezelfde Coppes wist in de 3e minuut na rust een goed lopende aanval van AMHC niet af te ronden, waardoor een vroege aansluitingstreffer teniet ging. Maar na een kwartier werd de aanvalslust van AMHC wel beloond en werd de inmiddels derde strafcorner van de Amersfoorters feilloos binnen geschoten door wie anders dan specialist Pieter Manden (1-2). AMHC dat wat meer opbouw en combinatie in het spel bracht, ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker maar werd daarbij ernstig gehinderd door Forward dat er een schepje bovenop deed en met vaak flitsende acties door de verdediging van Amersfoort sneed. En dus was het niet AMHC, maar Tilburg dat in de 21e minuut na rust de 1-3 binnenschoot vanuit een strafcorner.

Een behoorlijke domper voor de ploeg van coach Peter Jonker die nog geen vijf minuten later uit een drietal toegewezen strafcorners niet wist te scoren. Een laatste schot van Manden bracht ook geen verandering meer in de stand, waardoor na het laatste fluitsignaal een 1-3 eindstand het scorebord sierde. Een gevoelig verlies voor AMHC, waarbij gezegd dient te worden dat aan de overwinning van Forward niets viel af te dingen.