IJzersterke start AZ&PC

20 oktober 2010 om 00:00 Sport

Vele supporters en overige waterpololiefhebbers vormden de sfeervolle entourage rond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen, waarin AZ&PC het moest opnemen tegen ZPB uit Barendrecht. Een ploeg die zich recentelijk had versterkt met oud professional Matthijs de Bruin. De Amersfoortse formatie startte gretig in de eerste periode en wist veelal vanuit overtalsituaties tal van kansen te creëren. Aan de andere kant speelde ZPB vol op de aanval, maar wist de geboden kansen amper te verzilveren. Na 3 minuten speeltijd in de 1e periode was het raak voor AZ&PC door een treffer van Cyrano Brandsen. Een drietal minuten later maakte Dan Lexton er via een tippin 2-0 van en was het aanvoerder Marc Wouters die kort voor het verstrijken van de 1e periode de 3-0 op het scorebord liet verschijnen. Een meer dan frisse start waarin AZ&PC goalie Jordi Stil liet zien over welke waardevolle talenten hij beschikt. In de tweede periode liep AZ&PC halverwege uit naar een 4-1 voorsprong door een doelpunt van Jetze Vis. ZPB dat via Koen Vogel de achterstand kon verkleinen naar 4-2 bleef vervolgens op die stand haken, waardoor er na twee perioden van speelveld werd gewisseld door beide ploegen met een op dat moment verdiende 4-2 voorsprong voor de thuisploeg. En ook nu weer een goed keepende Jordi Stil. In de derde periode kregen de fysiek sterkere Barendrechters meer grip op de wedstrijd en leek bij AZ&PC de vermoeidheid toe te slaan. ZPB H&P Productions kwam terug tot 4-4 door twee doelpunten van Max van Genabeek en had in die fase ook het beste van het spel. toch slaagden de Amersfoorters er in om, met nog een minuut op de teller, weer op voorsprong te komen door een listig boogballetje van Jesper Aantjes wat de 5-4 voorsprong betekende voor AZ&PC. Daarmee was de wedstrijd nog geenszins gespeeld en beloofde het nog een spannende laatste vierde periode te gaan worden. Die gedachte werd ook bewaarheid. Met kort na de start van de vierde periode een schot op de paal, maakte ZPB het een minuut later wel af en scoorde prachtig de gelijkmaker (5-5) door Matthijs de Bruin. AZ&PC had vervolgens nog de adem en de spirit om er een schepje bovenop te doen en kwam met nog zes minuten speeltijd op een 6-5 voorsprong door een wervelend schot van aanvoerder Frank Hoogland. En ook in deze laatste periode bewees AZ&PC goalie Jordi Stil zijn grote waarde voor de ploeg van coaches van de Bunt en Kisner. Na de belangrijke zevende treffer voor de thuisploeg (7-5) door Jesper Aantjes, werd in in de slotfase van de wedstrijd door ZPB alles of niets gespeeld teneinde nog aansluiting te kunnen vinden. Amersfoort daarentegen rook de overwinning en maakte door twee treffers van Mike van de Brink aan alle illusies van de Barendrechters een eind. Een 9-5 overwinning was het verdiende en zwaar bevochten loon voor AZ&PC.

Amersfoortse waterpoloërs verslaan ZPB H&L AMERSFOORT - Het eerste zevental van waterpolohoofdklasser AZ&PC won afgelopen zaterdag in het eigen sportfondsenbad overtuigend met 9-5 van ZPB H&L Productions uit Barendrecht. Een goede aftrap in de competitie 2010-2011 voor het team van coaches Arie van de Bunt en Guus Kisner.