Goede start heren Keistad

29 september 2010 om 00:00 Sport

Met nog drie hardnekkige blessures moest er wel wat veranderd worden in de teamsamenstelling bij Keistad. In Jurrien Reitsma werd een nieuwe libero gevonden die overkwam van SSS 2 en zich snel aanpaste in de ploeg. Voormalig libero Pascal Hogeterp doet het inmiddels zeer verdienstelijk als passer/loper. Oud aanvoerder Michiel Bakker geneest voorspoedig van zijn achillespeesblessure en is tot zijn terugkeer assistent van trainer Ton van der Wösten, waarmee de technische staf bij AVV Keistad verdubbelde. Marwin Hogeterp, aan zijn schouder geopereerd, zal ook maanden niet kunnen spelen en ook Marcel Zagwijn zit op de bank met een knieblessure.

Volleyballers slaan genadeloos toe AMERSFOORT - De volleybalheren van AVV Keistad zijn de competitie in de eerste divisie A goed begonnen met een 4-0 overwinning op het Nijmeegse Vocasa 2. Met een nieuw logo van de Fit Academie Bokkeduinen op de shirts en trainingspakken, pakte de thuisploeg de volle vijf punten.

De wedstrijd

Geconcentreerd en degelijk spelend begon Keistad aan dit eerste treffen en alhoewel Vocasa aardig bij wist te blijven, werd al snel duidelijk dat de thuisploeg over meer kwaliteit beschikte dan de bezoekers. Amersfoort sloeg op een stand van 20-19 een gaatje en liep vervolgens uit naar een 25-21 eerste setoverwinning. Vooral het goede aanvalsspel aan de buitenkanten was bij Keistad succesvol. Frank Pastoor, Yannick Haacke en Pascal Hogeterp scoorden er lustig op los. Het tweede bedrijf was volledig voor de thuisploeg; in mum van tijd stond er 15-5 op het scorebord en liet coach van der Wösten Joost de Mie uit het tweede team invallen op de diagonaalpositie. Een positie waar hij goed uit de verf kwam met enkele harde aanvalsslagen. De middenmensen Emiel van Vulpen en Jasper de Wijs zaten goed met hun blokkering en pakten ook met snelle aanvallen hun punten mee. Met een duidelijke 25-17 werd de tweede set afgesloten. ,,Geen onderschatting, blijf geconcentreerd, houdt de druk erop”, waren de aanwijzingen vanaf de kant voor de derde set. Met Djim Baas en Thijs Besseling in het veld werd Vocasa goed onder druk gehouden en veelal gedwongen om fouten te maken. Al snel werd het 10-5 in het voordeel van de Keistedelingen, maar een goede servicereeks van Vocasa bracht onverwachts een 10-11 achterstand op het bord. Keistad rechtte vervolgens de rug en liet er geen twijfel over bestaan wie de beste was. Met 25-19 werd ook deze set binnengehaald. In de vierde en laatste set werd het 25-18, waarmee een mooie 4-0 zege binnen was. Komende zaterdag spelen de heren van AVV Keistad wederom thuis in de eigen sporthal Midland, aanvang 19.00 uur. Dan is promovendus RIVO Rijssen de bezoekende ploeg.