MIA houdt concurrentie achter zich

29 september 2010 om 00:00 Sport

Met een wedstrijd minder gespeeld, maar nog zonder puntverlies, was Midlandia een niet te onderschatten tegenstander. Maar vanaf de eerste minuut zette MIA de toon met een hoog baltempo en een fiks aantal kansen. Dankzij de solide verdediging kon de thuisploeg aanvallend goed in de wedstrijd groeien. Midlandia had duidelijk meer moeite om op stoom te komen. Haar eerste score viel pas in de 15e minuut. Halverwege de eerste helft stond MIA dan ook al op een comfortabele 5-1 voorsprong. De MIAnezen namen vervolgens steeds verder afstand van hun tegenstanders en bij rust was het dan ook 9-3.

AMERSFOORT - Met een imponerende 16-7 winst afgelopen zaterdag op Midlandia uit Bunnik, verstevigden de korfballers van MIA hun koppositie. Ook al liet de ploeg niet har beste vorm zien, met deze overwinning groeide natuurlijk wel het zelfvertrouwen.

Gelijkwaardig

De tweede helft opende nat en koud en een korte bui werkte verfrissend op Midlandia. Want hoewel MIA de eerste helft dicteerde, waren beide ploegen het derde kwart van de wedstrijd gelijkwaardig aan elkaar. Dankzij de ruime voorsprong hoefde MIA zich geen zorgen te maken over een goede afloop, maar lukte het de ploeg niet om echt meer afstand te nemen.

Aantrekkelijke wedstrijd

Omdat er toch volop gescoord werd, kregen de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd voorgeschoteld. In aanvallend opzicht maakten MIA’ s Karin Swart en Frank van der Wiel het verschil door met goed oog voor de vrije ruimtes zichzelf en hun medespelers in scoringspositie te brengen. Onder de enthousiaste aanmoedigingen van het publiek resulteerde dit in mooie aanvallen en scores over en weer. Via tussenstanden 9-4, 10-5 en 12-5 werd het uiteindelijk 16-7.

Na overwinningen op achtereenvolgend de nummers 2 en 3, moet komende zaterdag de nummer 4 er aan geloven. Dan gaan de Keistedelingen namelijk op bezoek bij oude bekende Devinco in en uit Deventer. Als MIA deze winnende lijn de komende weken weet door te zetten, dan komt de doelstelling die het team zich heeft gesteld (promoveren naar de 2e klasse) heel dichtbij.