Rolstoelbasketbal vol passie

22 september 2010 om 00:00 Sport

Een twaalftal Amersfoortse Bedrijventeams bestaande uit valide spelers, gecoached en bijgestaan door leden van GSVA die door een lichamelijke beperking wel gekluisterd zijn aan een rolstoel, waren afgelopen zaterdag al vroeg in de weer om in sporthal Zielhorst deel te nemen aan dit inmiddels vermaarde en absoluut niet eenvoudig te noemen Rolstoelbasketbaltoernooi. Leo Schalkwijk, voor het vijfde jaar in functie als voorzitter van GSVA: ,,Daar onze vereniging eigenlijk qua inkomsten alleen maar afhankelijk is van contributiegelden, is dit toernooi 15 jaar geleden door de toenmalige voorzitter Hans Dudok van Heel van de grond getild, met een tweeledig doel. Ten eerste het verkrijgen wat extra financiële middelen teneinde de benodigde sportattributen uit te breiden en ten tweede om te laten zien dat ook valide mensen het rolstoelbasketbal kunnen beoefenen. Een integratie van valide en minder valide sporters. De deelnemende bedrijventeams zijn al jarenlang actief in dit toernooi en enorm betrokken bij onze vereniging. De uitspraak ‘sport verbroederd’ komt hier maar al te zeer tot uitdrukking. Geweldig!”

Vele bedrijven ondersteunen GSVA AMERSFOORT - In sporthal Zielhorst vond afgelopen zaterdag voor de 15e keer in successie de uitvoering plaats van het Bedrijventoernooi Rolstoelbasketbal. Dit toernooi georganiseerd door GSVA (Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort), heeft in het kader van het derde lustrum de naam ‘Hans Dudok van Heel Toernooi’ gekregen, genoemd naar de overleden oud voorzitter, initiatiefneemster van dit bedrijventoernooi en mede oprichter van GSVA, Hans Dudok van Heel.

door Huub van Aerssen

Deelnemende teams

Martin Slegt, mede belast met de uitvoering en coach van het team Diabetes Fonds geeft aan welke teams gaan strijden om de eer en de prijzen: ,,Naast het Diabetes fonds zijn aanwezig Bikeurope (voor het eerst), NV SRO, Gemeente Amersfoort (winnaar van afgelopen jaar), Veiligheidsregio Utrecht, Alliantie, Pro Rail Verkeersleiding, NS Reizigers, Pro Rail Toegankelijkheid, KWA, Cliëntenbelang Utrecht en Arcadis. De teams konden de week vooraf een tweetal trainingen volgen, waarbij aandacht werd besteed aan het gebruik van de rolstoel en de voor deze rolstoelsport aangepaste spelregels. Daar is overigens dankbaar gebruik van gemaakt , wat in de wedstrijden ook wel te zien was.” Na veel zweet, aanrijdingen en rolstoelen met de wielen naar boven, kon na een fantastisch verlopen toernooi sportwethouder Ben Stoelinga de eerste prijs overhandigen aan het team van Bikeurope, ging de sportiviteitsprijs naar Arcadis en werd Hanneke van Hengstum (Arcadis) uitgeroepen als meest waardevolle speelster.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie