Rugbyers in laatste minuut onderuit tegen de Dukes

22 september 2010 om 00:00 Sport

AMERSFOORT - De Dukes uit den Bosch, afgelopen jaar verliezend finalist en al lang meedraaiend in de top van Nederland, ging al snel van start met een 0-5 voorspong, waarbij RC Eemland weliswaar 30 minuten onder zware druk stond maar het verdedigend behoorlijk wist dicht te houden. De ploeg stond goed en de breaks die er waren werden kundig gepareerd. De druk lag echter op de scrum waarbij het zware pack van de Dukes de overhand had. De line outs van RC Eemland zorgden daarnaast voor steeds meer balbezit voor de thuisploeg. Tien minuten voor rust werd door Amersfoort de gaskraan open gedraaid en roken de Eemlanders hun kansen. Toch slaagde den Bosch er in om kort voor rust de voorsprong te verhogen naar 0-8. In de tweede helft kwam RC Eemland goed uit de startblokken en wist via Shannon Mackey de achterstand te verkleinen tot 3-8. Alhoewel de Dukes uitkonden lopen naar 3-13, was het Amersfoort dat de overhand kreeg en steeds meer oprukte naar de tryline van de tegenstander. Via 8-13 kwam Eemland 10 minuten voor tijd op een 15-13 voorsprong en leek de verrassing compleet. Maar een penalty van de gasten in de laatste minuut maakte aan alle Amersfoortse illusies een eind en ging de winst (15-16) alsnog naar den Bosch.