MIA doet zichzelf tekort

15 september 2010 om 00:00 Sport

Na de ruime uitoverwinning afgelopen week (9-24), mocht MIA dit weekend voor het eerst aantreden aan de Schothorsterlaan. Met presentaties van een aantal nieuwe sponsors, waaronder tekstschrijfbureau Axe Media, automobielbedrijf Kreijne Midland, financieel dienstverlener Contracc en de Fit Academie Bokkeduinen, was er sprake van een gezellige sfeer. Desondanks viel het eerste doelpunt pas in de 21e minuut en dat is voor korfbalbegrippen zeldzaam laat.

Teleurstellend gelijkspel korfballers AMERSFOORT - Ondanks een 4-0 voorsprong bij rust eindigde het korfbaltreffen tussen MIA en Hemur Enge afgelopen zaterdag in een voor de Amersfoorters teleurstellend gelijkspel (7-7). Ook al vonden veel MIAnezen dat dit vooral lag aan de scheidsrechter, de echte oorzaak van dit gelijkspel was dat de thuisploeg moeilijk tot scoren kwam.

Slechte afronding

De gasten uit Amerongen maakten het MIA dan ook zwaar. Toch opende de wedstrijd met veldoverwicht van de MIAnezen, maar de thuisploeg zag aanval na aanval mislukken. Er waren goede kansen, maar de afronding was ver onder de maat.

Gelukkig was de verdediging van MIA wel op orde, waardoor de gasten uit Amerongen alleen onder hoge druk tot doelkansen kwamen.

50 tegen 4

De eerste helft was dan ook matig en na 24 minuten stond het pas 2-0. Gelukkig voor de thuisploeg bleek de jonge garde enkele minuten voor rust toch op scherp. Marleen Ruitenbeek en Sebastiaan Bannink zorgden daarbij voor een 4-0 ruststand. Met meer dan 50 doelpogingen en slechts 4 scores moest de ploeg zich schamen voor het moyenne. In verdedigend opzicht klopte het bij MIA wel en dus raakte Hemur Enge zelden de korf. Toch waren tijdens de rust bezorgde gezichten te zien omdat de tegenstander niet op grotere achterstand was gezet.

Arbiter

De tweede helft zette Hemur Enge de toon door direct het eerste schot van afstand wel succesvol af te ronden. Wat volgde was een bedroevend spel met kansen over en weer. MIA bleef slecht in het afronden en dankzij onder meer twee strafworpen sloop Amerongen steeds dichterbij. Daarbij werden de slotminuten bijzonder spannend met, volgens de meeste bezoekers, een dubieuze hoofdrol voor de arbiter die MIA zou benadelen. Uiteindelijk stond bij het eindsignaal een 7-7 stand op het scorebord. Komend weekend de uitwedstrijd tegen koploper NOVA uit en in Bilthoven.