Ludieke aftrap landelijke campagne provenciale staten verkiezingen in Amersfoort
Ludieke aftrap landelijke campagne provenciale staten verkiezingen in Amersfoort Rinus van Denderen

Wandeling langs de toekomst van Amersfoort is ludieke landelijke start CDA campagne

6 februari 2023 om 07:18 Politiek

AMERSFOORT Zaterdag trok rond het middaguur een ‘groene golf’ door Amersfoort. In een wandeling van 3333 meter, een knipoog naar het oude netnummer van Amersfoort, kregen CDA’ers uit heel Nederland een tour langs plekken waarin het aangezicht van Amersfoort de komende jaren flink zal veranderen.

De wandeling werd georganiseerd door Jan de van der Schueren, fractievoorzitter van CDA Amersfoort. ,,Zaterdagmiddag is in de Rijtuigenloods het voorjaarscongres van het CDA. En het leek ze een goed idee om hun partijgenoten uit heel het land te laten zien hoe hard Amersfoort aan de weg timmert.”

De van der Schueren leidde zijn gasten langs onder meer het Stationsplein, het Eemplein en het Trapezium, waar het nieuwe stadhuis zal verrijzen. ,,Er is zoveel dynamiek in onze stad, dat is gewoon tof om te delen.” Er was niet allen een grote belangstelling voor het congres van het CDA, maar ook voor de wandeling was een stevige belangstelling. Onderweg werd er uiteraard door de Amersfoortse gastheren ook uitgebreid ‘opgeschept’ over de bijzondere dingen die er in Amersfoort zijn te zien.

Deelnemers waren onder anderen Hanke Bruins Slot (minister BZK), Derk Boswijk (lid Tweede Kamer), Mirjam Sterk (lijsttrekker CDA voor PS Utrecht), Joost Merema (Amersfoortse kandidaat PS Utrecht), Micheline Paffen, Joost Merema, Aline Pastoor (kandidaat Eerste Kamer) en Amersfoortse raadsleden.

Ludieke aftrap landelijke campagne provenciale staten verkiezingen in Amersfoort
Ludieke aftrap landelijke campagne provenciale staten verkiezingen in Amersfoort
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie