Foto uit het archief van het gemeentehuis in Amersfoort
Foto uit het archief van het gemeentehuis in Amersfoort Bart Belterman/BDU Media

In gesprek met de stad over te maken keuzes nieuwe coalitie

6 mei 2022 om 17:33 Politiek

AMERSFOORT Formateurs Pim van den Berg (D66) en Patricia Seitzinger (GroenLinks) hebben in de afgelopen weken goede gesprekken gevoerd met D66, GroenLinks, CDA, Amersfoort2014 en Partij voor de Dieren over de vorming van een nieuwe coalitie. Dat zegt gemeente Amersfoort in een persbericht. De formerende partijen gaven aan dat samenwerking met bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties in de stad essentieel is om Amersfoort verder te ontwikkelen naar een groene en progressieve stad.

Gemeente Amersfoort: ,,De komende jaren zijn er een aantal grote en belangrijke opgaven te realiseren. De formerende partijen hebben aangegeven verder te willen spreken over de wijze waarop die opgaven uitgevoerd kunnen worden. Daarbij is het voor hen van belang, naast het in gesprek gaan met bewoners, dat bij de uitvoering van die opgaven het bewaken van de grenzen van onze planeet en het creëren van gelijkwaardige kansen voor iedereen, centraal staan.’’

IN GESPREK GAAN Bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties zijn uitgenodigd om met de formerende partijen in gesprek te gaan. Hiervoor worden de komende weken op vijf plekken in de stad, vijf gesprekken gevoerd. Per bijeenkomst staan andere onderwerpen centraal: Op 14 mei zal het gaan om ‘Wonen en mobiliteit’. De zaterdag erop, 21 mei, staan de onderwerpen ‘Sociaal domein, jeugdzorg, onderwijs en arbeidsmarkt’ centraal. Op 28 mei wordt gesproken over ‘Energietransitie en economie’, 4 juni over ‘Sport en cultuur’ en 11 juni draait om het onderwerp ‘Samenwerking met de stad en regio en financiën’. 

DILEMMA’S ,,In de gesprekken worden een aantal dilemma’s over nog te maken keuzes voorgelegd. Aan de deelnemers wordt gevraagd argumenten voor en tegen mee te geven. De gesprekken vinden plaats voordat de formerende partijen zelf in gesprek gaan over dat thema. Zij betrekken de opbrengst van de gesprekken in hun vervolggesprek. Aan het eind van het onderhandelingsproces geven de formerende partijen een toelichting op de afwegingen die zijn gemaakt over de wijze waarop de input uit de bijeenkomst is verwerkt in het uiteindelijke programma.’’

Aan deze openbare gesprekken kunnen alle geïnteresseerde bewoners, bedrijven en (maatschappelijke) organisaties deelnemen. Om iedereen voldoende ruimte te geven in het gesprek is er een maximaal aantal mensen dat kan deelnemen. Daarom is het verzoek aan iedereen om zich aan te melden via Aanmelden voor stadgesprekken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie