Afbeelding
Foto Unsplash

Origineel: huur een F1 simulator

20 maart 2023 om 13:55 Partnercontent

Sinds Max Verstappen de ene racewinst na de andere aaneenrijgt in de Formule 1, merk je dat de sport in Nederland steeds populairder is geworden. En zeg nu zelf, wie wil er nu niet eens racen over een prachtig circuit als Spa, Abu Dhabi en Zandvoort – om maar een paar te noemen. Omdat racen niet voor iedereen is weggelegd, zijn er allerlei games die je rubber laten verbranden op een virtueel circuit. De computergames zijn tegenwoordig steeds realistischer geworden. Je kan zelfs racen vanuit de cockpit, zodat het net lijkt alsof je in de racebolide zit. Maar hoe tof is het om letterlijk te voelen hoe het is om te racen in een Formule1 wagen? Dat kan door middel van een echte simulator. Heb je binnenkort een event of feest? Je kan een F1 race simulator huren om bezoekers het racen echt te laten ervaren.

De F1 race simulator

Met een F1 race simulator kom je het meest dichtbij een echte race-ervaring. De simulator bestaat uit een raceseat (het beroemde ‘stoeltje’), stuur, voetpedalen en natuurlijk een beeldscherm waarop het circuit verschijnt. Het stoeltje geeft je echt het gevoel dat je in een Formule1 wagen zit. Door middel van verschillende beeldschermen, krijg je het gevoel dat je echt op het circuit aanwezig bent. Het stoeltje kan worden aangepast, zodat iedereen kan genieten van een race. Dit is al mogelijk vanaf 1 meter 40, dus kinderen kunnen meedoen. Op het tijdenbord worden de snelste tijden met naam en toenaam vermeldt, dus je kan zien of je je eigen tijd verbetert of iemand anders hebt ingehaald. En als je het eromheen ook nog eens aankleedt als een Grand Prix, trekt dat zeker de aandacht. 

Verschillende evenementen

De opening van een nieuwe sportschool, een beursevenement, de bandenwissel bij de garage, een festival; er zijn tal van evenementen te bedenken waarbij een F1 simulator bezoekers zal trekken. Het is uiteraard ook heel tof om een F1 race simulator te huren voor een persoonsfeest of teambuildingsuitje. Race tegen de klok en loof een prijs uit voor de snelste tijd. Bij teambuilding kun je naast de race simulator een pitstop simulator huren, omdat dit gaat om teamwork. Laat de simulator door middel van branding en aankleding helemaal in de stijl van je bedrijf of evenement stylen. Zo heb je tijdelijk je eigen raceteam bij je evenement. Natuurlijk kun je ook voor de aankleding van Red Bull, Ferrari en Mercedes kiezen.

Rondom races

Formule 1 is een feestje wat je graag met elkaar wil vieren. Van maart tot en met november zit de racekalender vol met genoeg mogelijkheden om een racesimulator te huren. Bijvoorbeeld door een samen race kijken evenement te organiseren en dat met allerlei leuke entertainment omlijsten. Daarbij mag een simulator gewoon niet ontbreken. Kleed vervolgens de stand aan in het thema van de race van dat weekend. Denk hierbij aan versnaperingen die passen bij een bepaald land. Zo serveer je bijvoorbeeld pasta rondom de races van Monza en Imola, ga je voor tapas tijdens de race van Barcelona en staat de barbecue aan als er geracet wordt in Australië. Door muziek, kleuren en meer creëer je meteen de juiste sfeer en komt iedereen helemaal in de stemming voor de race.

Simulator huren

Wat voor een evenement je ook organiseert, van festival tot een uitgebreid verrassingsfeest voor je beste vrienden, het is altijd mogelijk om een F1 race simulator te huren. Iedere racefan wil dit een keer gedaan hebben, zorg dus bij zakelijke evenementen dat je aankondigt waar de simulator te vinden is. Loof je prijzen uit, zorg dan ook voor een leuke podiumceremonie compleet met bubbelwijn of kinderchampagne om de ervaring helemaal compleet te maken. Of zorg dat iedereen met een presentje naar huis gaat. Zo organiseer je een F1 evenement waar nog heel lang over nagepraat zal worden.

Waarom zou je dus een F1 race simulator huren? Omdat het aandacht trekt, het is leuk, iedereen wil het uitproberen en het zorgt voor vertier tijdens een evenement, opening, festival of beurs. Maak het feest compleet en huur een F1 race simulator. De enige vraag die dan nog rest laat zich tijdens het racen vanzelf beantwoorden: wie is de snelste vandaag?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie