Afbeelding
Foto: Shutterstock

De voordelen van glasvezelbehang

8 februari 2023 om 07:21 Partnercontent

Heb je een nieuwbouwwoning en wil je de muren voorzien van glasvezelbehang? Glasvezelbehang is het behang dat er onder andere voor zorgt dat de muren glad zijn in de woning. Hiermee krijg je een betere afwerking van de ruimte. Met verschillende kleuren waar je een keuze uit kan maken, geef je iedere ruimte de afwerking die je voor ogen had. Het behang zorgt tevens voor een groot aantal voordelen voor jouw woning. Maar welke voordelen zijn dit dan precies? Lees snel verder!

Snel een gladde uitstraling in iedere ruimte

Glasvezelbehang heeft als eerste voordeel dat je snel jouw muren van een gladde uitstraling kan voorzien. Het behang op de muren plaatsen gaat hetzelfde als bij ander behang. Zodra je de lijm hebt aangebracht op het oppervlak kan je deze aanbrengen op de muren. De muren zien er dan direct glad uit en je kan het behang overschilderen in iedere gewenste kleur. Vooral deze eigenschap is belangrijk voor het verkrijgen van de beste uitstraling in jouw woning. Je kan de muren immers helemaal aanpassen aan de rest van het interieur door te verven. Iedere kleur brengt dan weer een geheel andere sfeer in de ruimte en zorgt voor het wooncomfort dat je nodig hebt.

Het verstevigen van de muren met stootvast behang

Een ander groot voordeel van glasvezelbehang is dat deze stootvast is. Als je hier met meubelstukken tegenaan komt, is er niet direct een kras of andere beschadiging te zien. Tevens kan het de muren hierdoor aanzienlijk verstevigen. Muren werken voortdurend, waardoor deze ook scheuren kunnen vertonen. Het behang zorgt ervoor dat deze muren niet verder doorzetten en de stevigheid van de muren gewaarborgd blijft. Ondanks dat sommige scheuren geen gevaren opleveren, kan het wel een esthetische afbreuk aan de woning geven. Het behang helpt dus ook bij het verkrijgen van een betere uitstraling en het wegwerken van de scheuren in de muren.

Brandveilig en een dampdoorlatend behang

Het glasvezelbehang heeft nog een aantal voordelen om van te profiteren. Zo is het behang in eerste instantie dampdoorlatend. Dit is belangrijk in iedere woning, omdat de luchtvochtigheid hoog kan zijn. Denk aan het vocht van de badkamers, maar ook ander condens. De dampdoorlatende functie zorgt dat dit naar buiten afgevoerd is en jij er geen hinder van ondervindt tijdens dagelijkse activiteiten. Als laatste is het behang brandveilig. In tegenstelling tot papierbehang dat je op de muren plaatst, zal de brandveiligheid in huis met het glasvezelbehang aanzienlijk groter zijn en kan je voorkomen dat er gevaarlijke situaties ontstaan in de ruimte. Het behang kan daarom het wooncomfort aanzienlijk verbeteren, zonder het gebruik van andere hulpmiddelen in de woning. Dus, wanneer ga jij opnieuw behangen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie