Afbeelding
Foto door ActionVance via Unsplash

Beleggingspand hypotheek om zakelijk vastgoed te verduurzamen

3 februari 2023 om 08:42 Partnercontent

Gevelisolatie, dubbel glas, zonnepanelen en warmtepompen. Als eigenaar van woningen en appartementen voor de verhuur ziet u volop mogelijkheden om uw pand te verduurzamen. Maar kan dat ook uit? En waar vindt u een geschikte beleggingspandhypotheek om uw zakelijk vastgoed te verduurzamen? 

Met nieuwbouwhuizen zit het meestal allemaal wel goed op gebied van duurzaamheid. Maar op de bestaande woningvoorraad is nog forse winst te behalen wat betreft duurzaamheid en energiebesparingen. In het Klimaatakkoord is opgenomen dat in 2050 zeven miljoen woningen en een miljoen andere gebouwen van het aardgas af moeten zijn. Als eerste stap moeten in 2030 de eerste anderhalf miljoen bestaande woningen verduurzaamd zijn. 

Baten van verduurzaming

Los van de overheidsambities heeft u als belegger in woningen voor de verhuur ook baat bij verduurzaming van uw woningen; de energierekening van uw huurders gaat omlaag en de waarde van uw pand gaat omhoog. Genoeg redenen om te kijken naar de mogelijkheden dus. En die zijn er volop:

  • Gevelisolatie
  • Isolatie van het dak
  • Nieuwe dubbele beglazing met hoger rendement
  • Warmtepomp of warmtenet
  • Zonnepanelen
  • Groene daken
  • Afkoppeling van regenwater
  • Hergebruik van water
  • Gebruik van ledverlichting

Ruimte voor herfinanciering

Wanneer u een bestaande hypotheek op de panden hebt, loont het eens te kijken naar herfinanciering. U heeft misschien al aflossingen gedaan en de hypotheek zo verlaagd. Daarnaast is uw pand in de loop van de tijd al meer waard geworden én voegt u door de voorgenomen maatregelen nog extra waarde toe. Grote kans dat er ruimte is om het pand te herfinancieren met een hogere lening die u financiële ruimte geeft om de investeringen te doen aan het pand. Zolang de lening ten opzichte van de waarde van het pand (loan-to-value) niet te hoog wordt, is er veel mogelijk. 

Bereken de maandlasten

Kijkt u naar aanbieders van beleggingspand hypotheken, staart u zich dan niet blind op de hoogte van de rente. Want hoewel die wel belangrijk is, zijn er meer zaken om op te letten. Hoeveel aflossing wordt er maandelijks van u gevraagd en mag u ook boetevrij extra aflossen als u dat goed uitkomt? Kijk bijvoorbeeld eens bij Mogelijk Vastgoedfinancieringen voor een beleggingspandhypotheek met aantrekkelijke voorwaarden.

Heeft u de financiering rond voor de verduurzaming van uw beleggingspanden, dan kunt u aan de slag en wie weet zitten uw huurders er deze winter nog warmpjes bij. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie