Afbeelding
Aangeleverd beeld

Meer privacy en een verbeterde isolatiewaarde in huis

31 januari 2023 om 08:57 Partnercontent

Je woning moet als een echt thuis voelen; een plek voor jou en je gezin! De plek waar je kunt zijn wie je wilt zijn, zonder bang te hoeven zijn dat anderen daar wat van vinden. Als je tot 15.00 uur in de middag in je pyjama rond wilt lopen, kan dit in je eigen woning. Niets is hierbij vervelender dan voorbijgangers die bij je woning naar binnen proberen te kijken. Het gebruik van raamfolie vormt de oplossing. Raamfolie vormt een goed alternatief voor raamdecoratie, zoals een gordijn of bijvoorbeeld lamellen. Een belangrijk voordeel van raamfolie is dat het minder licht uit de woning wegneemt. Daarbij wil je de gordijnen niet de hele dag gesloten hoeven te houden om inkijk van buitenaf te voorkomen. Welke toepassingen van raamfolie ken jij? Raamfolie wordt namelijk niet alleen gebruikt als anti-inkijk folie. In dit artikel lees je er meer over. 

Zonwerende raamfolie voor jouw woning

Een andere veelgebruikte toepassing van raamfolie is een zonwerende raamfolie. Zoals de naam al doet vermoeden, helpt dit type raamfolie het felle zonlicht te weerkaatsen zonder de ruimte al snel erg donker te maken. Niet alleen heb je met dit type folie minder last van de zon in de zomer; ook de temperatuur in huis zal minder hard stijgen. Zeker in een moderne woning, is de kans groot dat het op warme dagen al snel erg warm wordt. Daar komt bij dat het lastig is de temperatuur weer te laten dalen, wanneer de warmte eenmaal in de woning aanwezig is. Met zonwerende raamfolie help je een dergelijke situatie te voorkomen. Het aanbrengen ervan is heel eenvoudig, doordat het materiaal zelfklevend en statisch is. Je vindt op het internet handige video’s waarin de werking van de raamfolie wordt toegelicht. 

Isolerende raamfolie voor lager energieverbruik

In de huidige tijd zoeken woningbezitters massaal naar mogelijkheden om het energieverbruik thuis terug te dringen. Het is niet alleen goed voor de portemonnee; men draagt hiermee tevens bij aan een verbetering van het milieu. Er zijn verschillende manieren waarop je de isolatiewaarde van een woning kunt verbeteren. Denk aan het vervangen van de ruiten, het isoleren van de spouwmuur en bijvoorbeeld het aanbrengen van isolerende platen onder het (schuine) dak van je woning. Het zijn relatief ingrijpende aanpassingen aan het huis. Makkelijker is het gebruik van een isolerend type raamfolie. Het folie zorgt ervoor dat de warmte van binnenuit weerkaatst wordt. Daar waar de warmte normaliter gedeeltelijk uit de woning ontsnapt via het raam.  

Bestel je raamfolie eenvoudig online

Er zijn online verschillende partijen te vinden waar je deze soorten raamfolie kunt bestellen. Kijk hierbij goed naar de instructies voor het opmeten van de ramen, waarop je de raamfolie straks wilt plakken. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie