Afbeelding
Foto: Shutterstock

Lente goed moment om buitenspeelgoed voor je kinderen te kopen

22 april 2022 om 08:21 Partnercontent

De temperatuur loopt buiten op, tijd om buitenspeelgoed in huis te halen! Zeker wanneer je kinderen nog wat jonger zijn, is het heerlijk om ze buiten te zien spelen. Zet het opblaasbare zwembad op, bouw samen aan een hut in de tuin of kies voor twee doeltjes en een voetbal. Je wilt voorkomen dat je kinderen in de zomer lange dagen achter hun telefoon, tablet of computer zitten als het buiten mooi weer is. Iets wat voor veel ouders steeds lastiger is geworden de laatste jaren. Het op jonge leeftijd gebruiken van een telefoon en tablet is tot op zekere hoogte normaal geworden. Niet alleen wil je dat kinderen in de zomer lekker buiten kunnen spelen. Ook leert het buitenspeelgoed kinderen zichzelf te vermaken. Zo heb je de tijd om een mooi boek of je favoriete tijdschrift te lezen, terwijl je kinderen ravotten op het gazon in de tuin.

Verschillende soorten buitenspeelgoed bestellen

Wanneer je een online speelgoedwinkel bezoekt, heb je een zeer ruime keuze aan soorten buitenspeelgoed. Kies bijvoorbeeld tussen buitenspeelgoed op het gebied van sport en spel, op het gebied van springen en dansen of bijvoorbeeld in de categorie waterspeelgoed. Een eigen zwembad in de tuin is een droom van veel kinderen. Deze droom is wellicht dichterbij dan ze denken! De gemiddelde prijs van een comfortabel opblaasbaar zwembad is de laatste jaren gedaald. Voor een paar tientjes schaf je al een eigen zwembad aan. Houd er rekening mee, dat het zwembad vaak geen pomp heeft. Dit betekent dat het water periodiek vervangen moet worden, daar het snel vuil zal worden.

Sport en spel voor in de tuin en daarbuiten 

Waar een opblaasbaar zwembad specifiek bedoeld is voor in de tuin, kun je ook voor buitenspeelgoed kiezen wat je eenvoudig meeneemt naar een andere plek. Denk bijvoorbeeld aan speelgoed in de categorie sport en spel. Leuk is onder meer een vang- en werpspel voor jonge kinderen. Ideaal, wanneer je een dagje met de kinderen naar het strand gaat. Ook een spel waarbij kinderen met een tennisracket tegen een bal kunnen slaan zonder dat de bal ver weg wordt geslagen is populair. Je wilt voorkomen dat je steeds de struiken in moet om de bal van je kinderen te zoeken! Voor oudere kinderen is een set doelen en een voetbal leuk, of bijvoorbeeld badminton. Een klassiek spel wat nog altijd op iedere leeftijd gespeeld wordt door Nederlanders. Perfect voor op de camping!

Natuurlijk vermaak in de tuin in het voorjaar

Niet alleen de aankoop van buitenspeelgoed helpt je jouw kinderen te vermaken in het voorjaar en de zomer. Vaak biedt de tuin ook een natuurlijke vorm van vermaak. Denk aan de bijen in de tuin, de fladderende vlinders, enzovoorts. Het is heel interessant om te zien voor kinderen! Om deze insecten naar je tuin te trekken, is het belangrijk voor voldoende groen te zorgen. Haal wat tegels weg uit het terras en vervang ze voor een aantal planten of grotere heesters.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie