Afbeelding
Foto Amslod

Een gezond en gelukkig leven: zo begin je het voorjaar goed!

1 april 2022 om 07:15 Partnercontent

Het voorjaar is weer officieel aangebroken. En hoe? We hebben al een aantal prachtige weken achter de rug. Volop zon, nauwelijks regen en bovenal veel genieten in de buitenlucht. Daar krijgen we toch direct de zomerkriebels van? Een nieuw seizoen is vaak ook het moment waarop we even goed naar onszelf en ons leven gaan kijken.

Tegen het einde van de winter hebben veel van ons te maken met een fikse dip. Door te weinig daglicht en een gebruik aan voldoende zonlicht, voelen we ons lusteloos, moe en soms zelfs depressief. Gedurende het voorjaar komen we gelukkig weer echt tot ‘leven’. Daarbij komt ook de motivatie om weer een gezonde levensstijl op te pakken. Dat begint met beter voor onszelf zorgen, gezonder eten en natuurlijk meer bewegen. Wil jij dit voorjaar ook beginnen met een gezondere levensstijl? Met de volgende tips begin je goed!

Investeer in een goede fiets

Het is geen geheim dat we in Nederland veel te weinig bewegen. Sterker nog: we zitten grotendeels binnenhuis. Veel mensen geven aan dat ze gedurende een werkdag niet meer dan vijftien minuten buiten te vinden zijn. Veel bewegen zit er dan ook niet in. Het schokkende feit is dat we in Nederland grotendeels niet eens aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid beweging van dertig minuten per dag komen. Dit terwijl dit zo gemakkelijk te verweven is in de alledaagse dag. Iets meer bewegen is zo gemakkelijk.

Begin bijvoorbeeld met het investeren in een goede fiets. Een fiets elektrisch is een prima alternatief voor een ritje met het openbaar vervoer of de auto naar het werk. Bovendien bespaar je met de huidige benzineprijzen op de lange termijn ook nog eens heel veel geld uit als je eenmalig investeert in een goede elektrische fiets. Zo leg je eenvoudig grotere afstanden af en geniet je van de frisse buitenlucht én extra beweging. Een win-win situatie dus. De eerste stap naar een gezonder en gelukkig leven.

Start met een kleine detox het voorjaar

In de winter zijn we sneller geneigd om te snoepen en zware kost te eten. Stamppotten, snert, draadjesvlees, aardappelpuree, chocoladeletters, noem maar op. In het voorjaar is het meestal een stuk gemakkelijker om lichter en gezonder te eten. Zodra de temperaturen stijgen, krijgen we veel meer trek in lekkere salades en andere lichte kost. Als je je niet iedere week laat verleiden om te barbecueën, is het voorjaar dan ook een prima moment om even snel wat overtollige kilo’s kwijt te raken en je lichaam klaar te maken voor de zomer.

Start eventueel met een kleine detox het voorjaar. Eet zoveel mogelijk groente en fruit en laat ongezonde tussendoortjes zoveel mogelijk staan. Zo begin je het voorjaar goed en merk je al snel dat je energieniveau toeneemt.

Geniet meer van de zon

De zon is in het voorjaar heel prettig. Het is nog niet te warm buiten en de zonkracht is een stuk minder sterk. Hierdoor kan je gemakkelijker van de zon genieten en je vitamine D reserves aanvullen. Aan het einde van de winter staan deze namelijk vaak ontzettend laag. Wanneer je meer vitamine D opdoet, zal je merken dat je lekkerder in je vel komt te zitten. Je voelt je vrolijker, bent meer geconcentreerd en voelt je minder depressief. Profiteer van een elektrische fiets aanbieding om meer naar buiten te gaan, meer te bewegen én nog meer van de zon te genieten. Zo maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk dit voorjaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie