Afbeelding
Bluetooth

Alles over AirDrop

20 oktober 2021 om 09:26 Partnercontent

Heb jij weleens gehoord van AirDrop maar weet je eigenlijk niet exact wat het inhoudt? In dit artikel wordt uitgelegd wat AirDrop is en hoe je het kunt gebruiken. Ben je benieuwd en wil je meer weten hierover? Lees dan vooral verder!

Wat is AirDrop?

De AirDrop service van Apple maakt het mogelijk om grote bestanden zoals foto’s en video’s met Apple apparaten te delen via bluetooth of Wi-Fi. Hierdoor heb je geen internetverbinding nodig en hoef je geen gebruik te maken van e-mail of een andere service om je bestanden te delen. AirDrop werd voor het eerst geïntroduceerd bij iOS 7 en is te gebruiken bij iPhone, iPad, MacBook en iMac apparaten.

Het is overigens goed om te weten dat AirDrop ook prima werkt als je gebruikmaakt van een telefoon hoesje of als bijvoorbeeld je iPad zit bevestigd in een iPad steun auto. Wat dat betreft zijn de signalen sterk genoeg.

Wanneer gebruik je AirDrop?

AirDrop wordt vooral gebruikt om foto’s en video’s te delen op een snelle, makkelijke en veilige manier. Naast foto’s en video’s kun je overigens ook contacten, spraakmemo’s, locaties, notities en nog veel meer delen. Een belangrijk voordeel  is dat je alles kunt delen ongeacht hoe groot het bestand is. Je foto’s en video’s zullen hierdoor altijd de beste kwaliteit behouden. Deel jij vaak foto’s via Whatsapp of e-mail? Dan worden de foto’s vaak eerst gecomprimeerd, waardoor de kwaliteit verslechtert. Het versturen van grote bestanden kost je bovendien ook erg veel data. Met AirDrop heb je hier echter geen last van! 

Je kunt AirDrop ook gebruiken om bestanden vanaf je MacBook of Mac te delen met je iPhone of iPad. Heb jij bijvoorbeeld een mooie foto met een fotocamera gemaakt en wil je die op je iPhone hebben? Dan kun je die binnen enkele seconden van je MacBook ‘AirDroppen’ naar je iPhone.

Hoe stel je AirDrop in?

Je kunt kiezen wie jouw apparaat mag zien en bestanden kan sturen via AirDrop. Om dit in te stellen, ga je naar Instellingen > Algemeen > AirDrop. Je kunt hier kiezen voor iedereen, alleen contacten of ontvangen uitschakelen. Voordat je een bestand wilt delen, zijn er een aantal belangrijke punten om rekening mee te houden:

  • Het apparaat/persoon waar je iets naar toe wilt sturen, moet in de buurt zijn zodat Bluetooth verbinding kan maken.
  • Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld bij beide apparaten.
  • Zorg ervoor dat jullie in elkaars contactlijsten staan indien ‘alleen contacten’ is ingeschakeld.

Volg vervolgens de onderstaande stappen om een bestand te delen via AirDrop. In dit voorbeeld zullen we een foto delen, maar met elk ander bestand volg je dezelfde stappen.

1. Open de app en tik op “Deel” of het Deelsymbool
2. Je ziet nu verschillende apparaten verschijnen met wie je het bestand kunt delen via AirDrop
3. Tik op het gewenste apparaat/de gewenste persoon

De ontvanger krijgt een melding met een voorvertoning van het bestand. Diegene kan ervoor kiezen om het te accepteren of te weigeren. Wanneer de ontvanger deze accepteert, zal de foto in de galerij worden toegevoegd.

Kortom, bestanden delen door middel van AirDrop is onwijs eenvoudig en brengt ook nog eens vele voordelen met zich mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie