Afbeelding
Afbeelding van Steve Buissinne via Pixabay

Scheiden doe je samen, toch?

24 september 2021 om 13:10 Partnercontent

Helaas komt het steeds vaker voor, mensen gaan scheiden. Hoe triest en vervelend het misschien ook is, het is wel zo fijn als het in goede harmonie wordt geregeld. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn, dan is het laatste waar je op zit te wachten wel een vechtscheiding. Daarom is het fijn als je kan worden ontzorgd van alle zaken op zowel juridisch als fiscaal gebied door een mediator in te schakelen.

Een mediator inschakelen biedt voordelen voor beide partijen bij een scheiding. Deze persoon staat er belangeloos in en kan zich ook neutraal opstellen als de emoties hoger mochten oplopen. Er wordt rekening gehouden met standpunten van beide partijen. Bovendien wordt er ook geprobeerd om een win-win situatie te creëren, zodat beide partijen tevreden zijn en blijven. Scheiden doe je samen, toch? 

Je wordt ook voorzien van tips om de onderlinge communicatie zo goed mogelijk te laten verlopen met oog op de toekomst. Het is wel zo fijn als dit op een respectvolle manier gebeurt. Zeker als jullie kinderen hebben, het belang van de kinderen moet immers vooropgesteld worden en dit gaat het best wanneer hun ouders goed communiceren!

De voordelen van samen scheiden

Scheiden op deze manier gaat ook een stuk sneller dan via de rechtbank. Dit kan soms wel jaren duren en de lijnen in communicatie zijn ook een stuk langer door advocaten die de onderlinge lijnen wel eens kunnen verstoren. De kans op een conflict is hierdoor ook een stuk kleiner. Los daarvan, is een mediator ook nog eens een stuk goedkoper dan een advocaat, uiteraard ook niet onbelangrijk. Het is bovendien ook mogelijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn wat betreft de financiering, er is vaak een stuk meer mogelijk dan je denkt! Iedere scheiding heeft een eigen kostenplaatje, het is geheel afhankelijk van verschillende soorten kostenposten, zoals notaris, taxatie en hypotheekkosten. Uiteraard kan de mediator voor deze kosten ook een passende oplossing zoeken.

Raadpleeg de hulp van een specialist

Het is normaal dat je het lastig vindt om direct een keuze te maken over hoe je de scheiding precies wil regelen. Daarom bieden wij je een kosteloos informatie gesprek aan voor mediation in Amersfoort! Daarin kan je alle mogelijkheden vrijblijvend bespreken en kijken waar je een goed gevoel bij hebt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie