Afbeelding
Coronaproof trouwen

Coronaproof trouwen: dat doe je zo!

11 augustus 2021 om 15:27 Partnercontent

Hebben jij en je partner plannen om te trouwen, maar gooit het coronavirus telkens roet in het eten? Dat is natuurlijk vervelend, want we hebben nu al een hele tijd te maken met alle maatregelen rondom dit virus. Hierdoor is er maar weinig mogelijk en kun je misschien niet jullie bruiloft vieren zoals jullie hadden gewild. Toch is het tegenwoordig ook een optie om gewoon coronaproof te trouwen. Maar hoe doe je dit? Wij geven je wat handige tips voor een coronaproof bruiloft, dus lees snel verder!

De gastenlijst samenstellen
Of jullie nou willen trouwen in Utrecht of op een andere locatie, het is voor een coronaproof bruiloft belangrijk om rekening te houden met jullie gastenlijst. Als jullie een kleine en intieme bruiloft op de planning hadden, hoeven jullie je waarschijnlijk geen zorgen te maken. Als jullie echter een grote bruiloft hadden gepland, kan het zo zijn dat er door corona wat aanpassingen moeten plaatsvinden. Wat je zou kunnen doen, is de ceremonie vieren met een klein aantal mensen. Het feest kan je dan geven als de maatregelen rondom het coronavirus dat wel toelaten. Zo kun je ervoor zorgen dat toch al je gewenste gasten bij het feest kunnen zijn. 

De juiste trouwlocatie
Wellicht hadden jullie al een bepaalde trouwlocatie in gedachten of hadden jullie de trouwlocatie nog niet definitief gekozen. In ieder geval speelt de trouwlocatie een grote rol in een coronaproof bruiloft. Als je ervoor wilt zorgen dat iedereen genoeg afstand kan houden, is het namelijk aan te raden om te kiezen voor een wat grotere trouwlocatie. Zeker als jij en je partner van plan zijn best wat mensen uit te nodigen, is het belangrijk dat je dit doet. Wil je graag trouwen in het mooie Amersfoort? Kijk eens naar deze trouwlocaties in Amersfoort voor leuke mogelijkheden.

Foto’s en video’s
Als je ervoor kiest om alleen de ceremonie nu te vieren en op een later moment het feest, kan het natuurlijk zo zijn dat je het liever anders had gezien. Echter is dit voor nu toch de beste keuze als je toch graag zou willen trouwen. Om de ceremonie mooi vast te leggen, is het aan te raden om veel foto’s en video’s te laten maken. Hier kun je namelijk op een later moment mooi op terugkijken. Ook kun je dit bovendien delen met degenen die door de coronamaatregelen helaas niet bij de ceremonie aanwezig konden zijn. Zo krijgen zij toch nog een goed beeld van de mooie dag. Je zou eraan kunnen denken om bijvoorbeeld een fotograaf en videograaf in te huren, voor de mooiste kwaliteit foto’s en video’s. 

Livestream
Nu we in de coronatijd steeds creatiever gaan denken, kan het ook een leuk idee zijn om jullie ceremonie te streamen door middel van een livestream. Op deze manier kunnen ook de mensen die je in de eerste instantie wel had willen uitnodigen, erbij zijn. Zorg er wel voor dat je de livestream laat verzorgen door een professioneel bedrijf, want zo heb je de zekerheid dat het goed gaat.

Duidelijke boodschap geven
Wat natuurlijk belangrijk is in deze tijd, is om een duidelijke boodschap te geven aan je gasten. Vertel hen dat zij bij klachten van corona helaas niet kunnen komen. Je wilt tenslotte voorkomen dat er een corona-uitbraak is bij jullie bruiloft. Als iemand verkouden is of andere klachten heeft, kan deze persoon er uiteraard ook voor kiezen om even een zelftest te doen van tevoren. Zekerheid voor alles op jullie mooie dag!

Deze bovenstaande tips kunnen jullie erbij helpen om een coronaproof bruiloft te realiseren. Het is misschien wat anders dan je in gedachten had, maar je kunt er alsnog een hele mooie dag van maken!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie