Afbeelding
Shutterstock

Aantal baby’s groeit in de jaren tijdens en na corona

9 augustus 2021 om 15:16 Partnercontent

In verschillende landen durft men al te spreken van een heuse babyboom, gerelateerd aan het coronavirus. Door de pandemie zaten mensen in diverse Europese landen een lange tijd voornamelijk thuis. Iets wat goed werkt voor het liefdesleven van stellen, zo blijkt nu. Het aantal zwangerschappen is fors toegenomen. Ook de verkopen van bijvoorbeeld babyslofjes en babykleding nam toe. Kraamverzorgers in het zuidelijk deel van Nederland gaven eerder al aan, dat de vraag naar hun hulp met zo’n 25 procent is toegenomen in het eerste kwartaal van dit jaar. Ook over de grens, in Duitsland, berichtten verschillende media over een aanstaande babyboom. 

Vraag naar producten gerelateerd aan baby’s toegenomen 

Zoals reeds genoemd werd, is de vraag naar verschillende babyproducten de afgelopen periode flink toegenomen. Het geldt onder meer voor rompertjes, leuke broekjes en bijvoorbeeld babyschoentjes. Niet alleen aanstaande ouders kopen deze producten massaal in. Het zijn ook opa’s en oma’s die het leuk vinden om nieuwe kleding voor de kleinkinderen te kopen. Naast kleding is ook speelgoed populair. Denk aan de klassieke houten blokkentoren, de loopfiets en een groot aantal knuffels. Het speelgoed moet vooral stevig zijn, zodat baby’s er een lange tijd mee kunnen spelen. Tegelijkertijd mag het niet te snel vervelen. Een beetje uitdaging is gewenst! 

Meer spaargeld leidt tot hogere uitgaven 

Niet alleen is er sprake van een aanstaande babyboom. Ook blijkt uit verschillende onderzoeken dat Nederlandse huishoudens veel meer spaargeld hebben dan de afgelopen jaren het geval was. Dit hangt samen met het feit dat we vorige zomer niet op vakantie konden. Het vakantiegeld bleef hierdoor bij de meeste mensen op de spaarrekening staan. Ook deze zomer zijn veel gezinnen dichtbij huis gebleven. Iets wat eveneens een positieve impuls gaf aan de spaarrekening. In combinatie met de babyboom maakt dit dat mensen bereid zijn om meer uit te geven aan bijvoorbeeld een kinderwagen, de verbouwing van de kinderkamer, enzovoorts. Een positief teken voor verkopers van dergelijke producten. 

Thuiswerken vooralsnog niet voorbij

Hoewel er steeds meer mogelijk is, lijken de meeste mensen voorlopig nog voornamelijk vanuit huis te werken. In de afgelopen maanden leek het er even op, dat men vaker naar kantoor mocht. Dat besluit werd echter al snel ingetrokken, toen bleek dat het aantal besmettingen weer fors opliep. De toename van het aantal besmettingen lijkt niet het gevolg te zijn geweest van het op kantoor kunnen werken. Een positief teken richting de komende maanden, waarin medewerkers langzaamaan weer naar kantoor hopen te mogen. Het contact met collega’s, de gesprekken bij de koffiemachine en de fysieke overleggen worden door steeds meer mensen gemist. Al is de verwachting dat de meeste mensen het werken op kantoor zullen blijven combineren met het werken vanuit huis. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie