Afbeelding
Giftcard

5 Leuke cadeaus om op afstand te geven

11 maart 2021 om 12:01 Partnercontent

Of je nou een langeafstandsrelatie hebt of er een pandemie heerst: soms kun je verjaardagen of andere speciale gelegenheden niet vieren met een knuffel, en zit glazen aanstoten er ook niet in. 

Feestjes uitstellen betekent niet dat je toch nog op een bijzondere en persoonlijke manier stil kunt staan bij mooie momenten. Voor wie na een jaar cadeaus op afstand geven langzaam maar zeker geen inspiratie meer heeft, hebben we dit handige lijstje met leuke ideeën samengesteld. Plan die Zoom-afspraak maar vast in.

1. Giftcards geven doe je zo

Soms wil je vooral een cadeau geven dat goed gebruikt wordt en ook nuttig is – maar iemand om zijn of haar boodschappenlijstje vragen is niet zo feestelijk. Toch kun je kiezen voor een cadeau dat goed terecht gaat komen, door de keuze bij de ontvanger te leggen. Geef je een giftcard cadeau, dan haal je het giswerk uit het geven van cadeaus.

Je kunt natuurlijk een envelop met geld geven (of overmaken, just to be safe), maar je kunt het ook iets persoonlijker maken door een cadeaubon te geven van een winkel waarvan de ander fan is. Tuinieren, babyspullen, decoratie voor in huis, of lekker ontspanning zoeken in een game dankzij een PSN card voor Playstation liefhebbers. De keuze is reuze!

2. Stuur een culinaire ervaring op

Restaurants zijn gesloten, maar dat betekent niet dat je geen feestmaal voor de jarige Job kunt organiseren. Er zijn talloze restaurants die hun lekkerste gerechten ook bezorgen. Niet in een plastic doosje, maar feestelijk opgemaakt en ingepakt. Bonuspunten: daar profiteert ook jullie favoriete restaurant van.

Ook leuk: heb je normaal heerlijke (of juist lekker foute) tradities tijdens feestjes? Mierzoete Malibu cocktails, bakken vol chips of party snacks? Laat je plaatselijke supermarkt dit alsnog bezorgen bij het feestbeest zodat jullie op afstand de traditie in stand kunnen houden!

3. Tijd voor taart

Wie geen bezoek krijgt, zal waarschijnlijk ook geen gebak en taarten kopen of bakken. Maar wat is een feestje nou zonder taart? Verras je vrienden met een heerlijke taart - liefst zelfs met een eetbare boodschap erop. Na een paar keer klagen over dat het veel te veel is, zullen ze het ongetwijfeld waarderen. 

4. Doneer aan een goed doel

De lockdown is voor iedereen zwaar, maar de een heeft het lastiger dan de ander. Is jouw vriend of vriendin het type dat geen cadeaus wilt ontvangen en vooral altijd aan anderen denkt? Maak dan een donatie aan een goed doel in haar of zijn naam! Zo geef je je cadeau nog meer betekenis, voor nog meer mensen.

5. Een traantje wegpinken bij een videoboodschap

Een klassieker, die toch genoemd mag worden. Want wat is er nou mooier dan je op je speciale dag een video vol vrolijke hoofden van je beste vrienden ontvangt, die lieve woorden of bijzondere herinneringen met je delen? 

De afgelopen maanden vragen om nog meer creativiteit en vindingrijkheid dan normaal gesproken, ook wat betreft cadeaus. Bedenk je dat elke leuke verrassing vast en zeker welkom is en houd het persoonlijk – dan zit je altijd goed!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie