Afbeelding
Thuiswerken

Productief thuiswerken? Zo doe je dat!

4 maart 2021 om 07:31 Partnercontent

Waar we allemaal bang voor waren is uitgekomen: de lockdown is met 3 weken verlengd. Hoewel er licht is aan het einde van de tunnel, is versoepeling van de maatregelen op dit moment nog niet mogelijk. Het enige wat erop zit is volhouden. Thuiswerken, thuisonderwijs en social distancing, blijven voorlopig dus de norm. Om je een hart onder de riem te steken geven we je in dit artikel een paar tips waarmee je je dagen thuis, mét of zonder kids, productiever maakt. Ben je benieuwd hoe je op verantwoorde wijze je dagen in lockdown productief én leuk kunt maken? Je leest het in dit artikel! 

Thuiswerken blijft een uitdaging

Iedere ochtend schuif je achter je laptop in je geïmproviseerde thuis-kantoor. De een heeft dit ingericht aan de keukentafel, de ander zit op zolder. Welke plek in huis je ook hebt omgetoverd tot werkplek, je zult zelf ook wel gemerkt hebben dat je concentratie niet altijd even goed is. Zeker nu de kids ook thuis zijn en je naast je werk ook de taak van leraar op je moet nemen tijdens schooluren. Bepaalde taken die je normaal gesproken binnen no-time kunt afronden blijven liggen en dat frustreert en geeft soms zelfs stress. 

Neem afstand van je werk tijdens de lunch

Om jouw werkdagen thuis zo productief mogelijk te maken is het essentieel om soms even afstand te nemen. En dan bedoelen we niet een eindeloos scrollen door je tijdlijn op Facebook, maar echt even jezelf achter het beeldscherm vandaan kruipen. Strek je benen en rek je goed uit. Adem een paar keer diep in en uit en probeer even te zijn in het hier en nu. laat los wat er allemaal nog op je to-do lijstje staat. Het perfecte moment om dit te doen is je lunch pauze. Maak er een echt moment van door je laptop dicht te klappen en te gaan lunchen. Bereid bewust lunch en eet dit op in een andere omgeving in huis of buiten. Wandelend kun je bijvoorbeeld ook prima je broodje opeten. Door je echt even los te koppelen van werk tijdens je lunch, zul je merken dat je na je pauze weer nieuwe energie hebt om er tegenaan te gaan. 

Wees actief: ga wandelen of fietsen in de buitenlucht

Wil je je dagen nog productiever inrichten? Dan behoort het opzoeken van de buitenlucht tot je dagelijkse routine. Bijvoorbeeld door een stuk te wandelen of te fietsen. De impact van frisse lucht is groter dan je denkt. Het zorgt voor innerlijke rust en dat komt je productiviteit ten goede. Vooral het bezoeken van een natuurrijke omgeving, zoals het bos, heeft een positief effect. Zo kan een stuk fietsen tijdens je lunchpauze er al voor zorgen dat je hartslag omhoog gaat waardoor het zuurstof goed circuleert in je lichaam. Na het fietsen voel je je energieker en ben je mentaal scherp. Kortom, dé ingrediënten voor een productief vervolg van je werkdag. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Stella fietsenwinkel Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie