Afbeelding
Fruitbomen

Soorten fruitbomen

16 februari 2021 om 13:02 Partnercontent

Niets is zo lekker als fruit uit je eigen tuin. Maar voordat je kunt smullen van de door jou gekweekte vruchten moet je eerst kiezen voor welke vrucht(en) je wilt gaan. Daarom hebben we het makkelijk gemaakt en een overzicht van alle soorten fruitbomen voor je op een rijtje gezet. Na het lezen weet jij precies welke boom er bij jou past!

Appel- en perenbomen

De bekendste fruitboom is de appelboom, de vruchten lessen de dorst en het is een prachtig aanzicht voor het oog.

De perenboom is voor velen ook een van de favorieten, de zoete smaak van de peer spreekt veel mensen aan. De bloeitijd van deze boom is in april en krijgt vruchten rond september.

Kweepeerbomen

Een iets minder bekende fruitboom is de kweepeer. De vruchten van deze boom zijn niet rauw te eten, maar wel zeer geschikt om te verwerken in een compote of gelei. De aanschaf van een kweepeer levert al een sierboom an zich op. In het voorjaar vult deze boom jouw tuin met mooie bloemen met prachtige gele vruchten. Het is voor de kweepeer van belang dat het gepland wordt op een beschutte standplaats met half schaduw.

Kersen- en pruimenbomen

Prachtige witte bloesem in het voorjaar en in de zomer, heerlijk zoete kersen. In het najaar maakt de bloesem plaats voor bladeren in herfstkleuren. Je kunt de vruchten direct eten van de boom, of gebruiken in een lekker recept zoals kersenjam of een taart. Belangrijk bij deze boom is dat ze genoeg zonlicht krijgt. Over het algemeen heeft deze fruitboom meer ruimte nodig.

Notenbomen

Wanneer je aan een notenboom denkt kan dit van alles zijn. Het meest bekend is de walnootboom. Naast dat de boom voor walnoten zorgt, is het aanzicht van deze boom ook prachtig. Als je voor een notenboom kiest weet je zeker dat je een boom van kwaliteit hebt, door de dikke stam is dit type hout heel betrouwbaar. De notenboom kan erg hoog worden, zo’n twintig tot dertig meter, hier dient bij de aanschaf rekening mee gehouden te worden. Daarnaast heeft deze boom mooie bladeren en bloemen, gevarieerd met katjes die aan de takken hangen. Een echte aanrader dus!

Wil je meer weten over onze producten of wil je advies? Neem gerust een kijkje op de website, wij voorzien je graag van een passend advies.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie