Afbeelding
De ideale woonomgeving

Maak kennis met de woning van de toekomst

19 januari 2021 om 15:39 Partnercontent

Onze woningen worden steeds slimmer. Inmiddels kennen we wel de videodeurbel waarmee je ook op afstand kunt communiceren met iemand die voor je deur staat. Een ander bekend voorbeeld is de slimme thermostaat die je kunt programmeren of op afstand aan kunt zetten zodat je in een behaaglijke woning thuiskomt. Maar er is tegenwoordig al veel meer mogelijk. Maak in dit artikel kennis met de wondere wereld van de domotica en ontdek hoe de woningen van de toekomst ons dagelijks leven makkelijker maken.

Wat is domotica?

Domotica verwijst naar toegepaste elektronica en thuisnetwerken voor de automatisering van processen thuis en op kantoor. Je kunt het dus zien als een soort volgende stap in de ontwikkeling van Smart Home producten zoals de deurbel en de thermostaat uit de inleiding. Een goed voorbeeld is een Satel alarm. Dit is een systeem dat niet alleen je woning beveiligt met onder andere bewegingsmelders en deursensoren, maar dat ook automatisch alle ramen en deuren kan sluiten en vergrendelen. Zo hoef je je in bed dus nooit meer af te vragen of je alles wel hebt afgesloten. Dit alarmsysteem kan zelf een elektronische waakhond laten aanslaan wanneer een van de sensoren wordt geactiveerd om de eventuele insluiper op de vlucht te jagen.

Natuurlijk is beveiliging maar een tipje van de sluier van wat er met deze automatisering mogelijk is. Zowel voor thuis als op de werkvloer zijn de mogelijkheden eindeloos. Een onderneming als Comfortica - expert op het gebied van domotica voor thuis en op het werk organiseert daarom workshops en inhouse trainingen rondom FIBARO domotica oplossingen. FIBARO is marktleider in het aanbieden van de componenten voor domotica systemen. Tijdens zo’n workshop leer je hoe je optimaal gebruik maakt van de mogelijkheden van een domotica systeem.

Advies op maat voor het beste resultaat

Hij kwam al even voorbij, maar een domotica expert als Comfortica is de ideale partner wanneer je jouw woning, kantoor of bedrijfspand ook wilt automatiseren. Grote kans dat je zelf al snel door alle opties niet meer weet waar je moet beginnen.

Want hoe ziet jouw ideale woon- of werkomgeving eruit? Is dat een beveiligd, elektronisch fort waar je nooit meer bang hoeft te zijn voor ongenode gasten? Bespaar je graag wat extra’s op je energierekening doordat al je apparaten en lichten automatisch uit worden gezet wanneer je naar bed gaat? Of zie jij het helemaal zitten dat je gordijnen voortaan automatisch open- en dichtgaan als het buiten lichter of donkerder wordt?

De mogelijkheden van domotica zijn vrijwel eindeloos. Juist daarom kan een ervaren partner je helpen om tussen al die opties de technologie te vinden die bij jouw wensen past. Comfortica is expert in domotica technologie en in het bijzonder in het gebruik van de componenten van marktleider FIBARO. Comfortica is een veelgevraagd expert op het gebied van draadloze domotica oplossingen. Via zijn bedrijf Comfortica kan nu iedereen profiteren van zijn jarenlange ervaring en kennis voor een comfortabel leven, thuis en op kantoor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie