Afbeelding
Foto door rawpixel.com form PxHere

5 dingen om op te letten bij je zorgverzekering

19 januari 2021 om 07:37 Partnercontent

In januari denk je misschien niet meer aan je zorgverzekering. De overstapperiode is immers voorbij. Maar dit is wel hét moment om je zorgbehoeftes in kaart brengen, zodat je tevreden blijft met je zorgverzekering. In dit artikel lees je een paar dingen die belangrijk zijn voor goede zorg, zodat je zeker weet dat je zorgverzekering bij jou past.  

1. De hoogte van je zorgpremie

Goede zorg is belangrijk, maar de prijs die je daar maandelijks voor betaalt natuurlijk ook. Rond november maken meestal de eerste zorgverzekeraars de premie voor het komende jaar bekend. Op dat moment voelt dat misschien als een ver-van-mijn-bed-show. Je weet hoogstwaarschijnlijk nog niet wat jouw zorgkosten zijn. Elk jaar is natuurlijk anders. Als de prijs voor jou een belangrijke factor is, kan dat een prima aandachtspunt zijn waar je dit jaar op kan letten.

2. Bepaalde zorg wordt niet meer vergoed

Naast de prijs, verandert elk jaar ook wel iets in wat er wel en niet verzekerd wordt. In de basisverzekering, maar ook in je tandartsverzekering of andere aanvullende verzekeringen. Kijk daar dus ook goed naar en bedenk welke zorg jij belangrijk vindt. De inhoud voor de basisverzekering is voor iedereen gelijk, maar met aanvullende verzekeringen kun je zorgen dat je verzekering precies op maat is. Houd dus eventuele nieuwe behandelingen bij, zodat je goed voorbereid bent.

3. Je persoonlijke situatie verandert

Een persoonlijke situatie kan op allerlei manieren veranderen. Hierdoor heb je ook andere behoeftes. Ga je binnenkort voor het eerst op kamers? Ga je misschien samenwonen, of is er een kleine op komst? Merk je dat je ouder wordt en toch iets minder fit bent? Het zijn allemaal voorbeelden van veranderingen in je persoonlijke situatie die ervoor zorgen dat je andere zorg nodig hebt. Dit is dus zeker iets om rekening mee te houden en alvast op te anticiperen, bijvoorbeeld door te kijken naar een andere verzekeraar.

4. Korting krijgen op je zorgpremie

Bij sommige zorgverzekeraars zijn er manieren om korting te krijgen op je zorgpremie. Bijvoorbeeld via een collectiviteitskorting. Dat is een regeling die een werkgever of andere organisatie kan treffen met een verzekeraar. Ook kun je soms korting krijgen als je de zorgpremie voor het hele jaar in een keer betaalt. Bekijk welke mogelijkheden gelden voor jouw zorgverzekering.

5. Tevredenheid over je verzekeraar

Dit is ook het moment om je aandacht te brengen naar de service van je verzekeraar. Is een behandeling bijvoorbeeld niet vergoed, terwijl je dat wel verwachtte? Heeft de klantenservice je niet goed geholpen met een probleem? Dat kunnen vervelende ervaringen zijn, waardoor het vertrouwen in je zorgverzekeraar minder wordt. Let hier dus goed op, want verminderd vertrouwen kan ook een goede reden zijn om over te stappen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie