Afbeelding
Online boekhouden

Kun je een zakelijke rekening koppelen aan een boekhoudprogramma?

5 januari 2021 om 07:29 Partnercontent

Een zakelijke rekening en een boekhoudprogramma zijn twee essentiële zaken voor de beginnende ondernemer. Beide zorgen ervoor dat je tijd bespaart tijdens het bijhouden van je administratie. En welke ondernemer wilt dit niet? Nu is de vraag: kun je een zakelijke rekening koppelen aan een boekhoudprogramma?

Kun je een zakelijke rekening koppelen aan een boekhoudprogramma?

Om maar gelijk het antwoord te geven: ja! Online boekhouden is anno 2021 razend populair en dan met name het koppelen van je boekhoudprogramma aan je zakelijke rekening. Maar hoe pak je dit aan? Veel programma’s kunnen eenvoudig worden gekoppeld aan je zakelijke rekening. Ook kan je boekhouder of accountant meekijken, wat natuurlijk ook fijn is. Wat zijn de voordelen van het koppelen van je zakelijke rekening aan je boekhoudprogramma?

Wat zijn de voordelen van het koppelen?

Het grootste voordeel van het koppelen van je zakelijke rekening aan je boekhoudprogramma is dat je hier veel tijd mee bespaart. Je automatiseert op deze manier als het ware een deel van je administratie. Hoe werkt het? In principe worden alle transacties van je zakelijke rekening automatisch in je boekhoudprogramma te staan. Deze worden dus automatisch verwerkt. Zo hoef je ze niet handmatig in te vullen. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over incasso-opdrachten en bijvoorbeeld betaalopdrachten. 

Absolute must voor ondernemers

Zowel het openen van een zakelijke rekening als zzp’er als het aanschaffen van een boekhoudprogramma kost natuurlijk geld. Als beginnende ondernemer heb je waarschijnlijk niet veel budget. Toch raden we je aan om deze zaken aan te schaffen. Hier bespaar je namelijk zoveel tijd mee en daarnaast is de kans op een foutje in je administratie ook veel kleiner. Kortom, het koppelen van een zakelijke rekening aan je boekhoudprogramma is een absolute must.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie