Afbeelding
Poloshirt

De etiquette van een poloshirt

9 december 2020 om 07:31 Partnercontent

Het poloshirt is een van de meest veelzijdige kledingstukken ter wereld. Iedereen heeft wel een aantal poloshirts in de kast liggen. Het fijne van een poloshirt is dat je het shirt eindeloos kunt combineren. Je kunt er voor kiezen om het poloshirt te dragen met korte broek, spijkerbroek of pantalon. Niets zal misstaan. Echter, er gelden wel een aantal regels met betrekking tot het dragen van een poloshirt. Benieuwd naar wat de etiquette is? Lees dan snel verder.

De juiste pasvorm

De belangrijkste regel met betrekking tot het dragen van een poloshirts is de pasvorm. Een polo hoort enigszins getailleerd te zijn, maar niet de strak. Bovendien is het belangrijk om te kiezen voor de juiste lengte. De juiste lengte van een poloshirt is tot ongeveer halverwege de rits van je broek. Ook dien je rekening te houden met een gepaste mouwlengte. Het mooiste is wanneer de lengte van de mouw tot halverwege de bicep valt.

Kies het juiste materiaal

Een poloshirt kan gemaakt worden van verschillende materialen. Er zijn poloshirts ontwikkeld voor in het dagelijks leven, maar er zijn ook poloshirts gemaakt voor sporters. Een polo gemaakt van 100% katoen is ideaal om in het dagelijks te dragen. Overigens is het van belang dat de poloshirts goed ademen.

De overige etiquette

Al met al kun je een poloshirt werkelijk overal op gedragen worden. Zelfs James Bond droeg een polo - maar dan wel samen met een Rolex Submariner of Omega Seamaster. Naast de juiste pasvormen en het juiste materiaal gelden er nog een aantal andere etiquette:

  • Draag nooit een ondershirt onder een polo. Een goed ontworpen polo is strak, maar niet te strak en goed getailleerd voor je lichaam. Een shirt onder je polo kruipt bijna altijd omhoog of komt onder je mouwen uit.
  • Licht getailleerd. Er dient voldoende ruimte zijn rond je biceps van 1-2 vingers. Als er meer ruimte is, dan kies je een kleiner maatje. Houdt er wel rekening mee dat 100% katoenen polo’s stevig kunnen krimpen en wel zo’n 5-8%. Een polo draag je licht getailleerd.
  • Te lange poloshirts. Koop een poloshirt immer op de juiste lengte. Een te lange poloshirt is niet zo mooi en is bijna niet weg te werken in je broek.
  • Houdt de kraag netjes omlaag. Wanneer je ouder bent dan 12 jaar, is het wel zo netjes om de kraag netjes te dragen. Alhoewel het soms als fashion statement wordt gebruikt (aan jou de keuze) ....
  • Voorkom té grote logo’s. Er lijkt een trend te ontstaan om zoveel mogelijk logo’s te plakken op een poloshirt. Ralph Lauren was de eerste die meer kleuren en logo’s toevoegde. Een klein en ontwikkeld logo, zoals de poloshirts van Cavallaro hebben op de borst of de mouwen is eigenlijk wel voldoende.
  • Draag een poloshirt niet onder een blazer (casual jasje). Draag dan een overhemd.
  • Poloshirt in je broek? Het is moeilijk om definitief een regel op te stellen. Het advies luidt als volgt: draag je een korte broek dan mag een polo over je broek komen. Met lange broeken is het wel netjes om de polo in je broek te steken.

Geïnteresseerd in een nieuwe polo?

Ben na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een nieuwe heren polo? Kijk dan eens op de website poloshop.com. Een volledige collectie merken en poloshirts online. Voor iedere man een geschikte polo. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie