Afbeelding
GANT herenkleding

Wat je nog niet wist over GANT herenkleding

20 oktober 2020 om 07:36 Partnercontent

Het merk GANT kent een lange geschiedenis en is onder vele mannen een bekend merk. Iedereen kent het iconische logo met de letters GANT of het daslipje aan de achterkant van (bijna) elk shirt. Een artikel van GANT is van mijlen ver te herkennen. Het merk focust zich voornamelijk op herenkleding, maar biedt naast herenkleding ook kinderkleding aan. Benieuwd naar hoe het merk is ontstaan en hoe het daslipje is bedacht? Lees dan snel verder.

De hoofdontwerper van GANT

De hoofdontwerper van GANT is Matthew Wood. Voor de inspiratie voor de nieuwe collectie van GANT kon Wood de bedrijfsarchieven van GANT induiken. Dit bracht een eindeloze bron van inspiratie met zich mee. Volgens Wood zijn het nooit vertelde verhalen, die juist nu zo belangrijk zijn in kleding. De kleinste details in een shirt en het vakmanschap brengen het modern GANT shirt weer tot leven.  

GANT staat onder andere bekent om het daslipje, zo’n 50 jaar geleden vroeg Elliot Gant patent aan op deze uitvinding. Een daslipje is een extra stukje stof dat met een knoopje sluit achter de knoop van dat das. Dit lipje zorgt er voor dat de kraag de gehele dag mooi plat tegen de hals blijft zitten. Hierdoor blijft de knoop van je das (enkele Windsor of dubbele Windsor) de gehele dag goed zitten. Ideaal voor mannen die dagelijks een stropdas naar het werk dragen.

Het ontstaan van het daslipje

Het daslipje kent een interessante geschiedenis. De daskragen waren immer populair in de periode net na de Eerste Wereldoorlog. Destijds was Edward VIII, de Britse Prins van Wales een stijlicoon en droeg een shirt met een daslipje tijdens een staatsbezoek aan de Verenigde Staten. Destijds werden kragen nog niet voorzien van extra steunstof, waardoor de das niet de gehele dag mooi overeind bleef staan, maar waren de kragen halfzacht. Bovendien waren de kragen vaak afneembaar en zette je ze vast met drukknopjes. De heer Gant zag dit en dacht bij zichzelf dat het beter kon. Na een aantal jaar produceren en testen was het daslipje in 1963 officieel geboren en vroeg Elliot patent aan voor een overhemd met een vast knoopje op de boord.

Is de kraag na 60 jaar aangepast?

De oorspronkelijke kraag bestaat nog steeds. Wel is de kraag iets aangepast en hebben de shirts een moderne pasvorm gekregen. GANT staat bekend om de shirts met button-down boord.

Het ontstaan van GANT

Wellicht denk dat je GANT herenkleding opgericht is door Elliot Gant, maar Elliot is was de Amerikaanse manager voor de detailhandelaar Gant. Gant is opgericht door Bernard Gantmacher. Bernard was een Joodse immigrant. Hij kwam in 1914 aan in New York. Hij studeerde farmacie en had tegelijkertijd een bijbaan als kleermaker. Nadat hij terugkwam uit militaire dienst startte hij de Par-Ex Shirt Company. Kort voor zijn dood lanceerde hij in 1949 GANT. Zijn kinderen namen het bedrijf over en bouwde het verder uit. Tegenwoordig wordt het merk verkocht in meer dan 70 landen en op ruim 4000 locaties. Er zijn hier bovenopzelfs nog 500 GANT winkels verspreid over de hele wereld.

Gant Herenkleding Online

GANT is een merk dat wereldwijd een onuitwisbare status heeft. Bovendien kent het merk een lange, unieke geschiedenis met meerdere shirt innovaties, zoals het daslipje. Jarenlange ontwikkelingen en kennis hebben er voor gezorgd dat GANT is uitgegroeid tot icoon. . Er is in de loop der jaren een uiteenlopende collectie van onder andere, overhemden, poloshirts, truien, broeken, ondergoed en nog veel meer. Alle producten voldoen aan de hoge eisen van GANT. Benieuwd naar de collectie? Kijk dan eens op heerenzaak.nl. Een volledige collectie GANT online.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie