Afbeelding
Vakantie

Badgoed kopen, zwembad opzetten en de vakantie is rond

23 juni 2020 om 12:23 Partnercontent

De coronacrisis houdt de wereld nog altijd in een ijzeren greep. De mensen die hoopten ‘gewoon’ op vakantie te kunnen gaan, krijgen een koude douche. Veel reisbestemmingen worden nog steeds afgeraden, reisverzekeringen hebben beperkingen opgesteld voor bepaalde vakantiegebieden en de gemiddelde Nederlander ziet het nog niet zitten om naar het buitenland te gaan. Dat was goed te merken toen de sanitaire voorzieningen op vakantieparken en campings tóch open mochten vanaf 15 juni in plaats van 1 juli. De boekingen stroomden zo snel binnen dat velen te laat waren met het reserveren van een plekje of vakantiewoning. Populaire vakantiebestemming in Nederland zitten al volledig vol voor de complete zomerperiode.

Liever niet naar het buitenland; en het buitenland liever niet hier

EenVandaag voerde een onderzoek uit onder 29.000 mensen waarbij de helft van de ondervraagden aangaf helemaal niet op vakantie te willen. Ruim 42% van de mensen die wél op vakantie gaat, blijft in Nederland. Mede vanwege de veranderlijke coronamaatregelen; en dan is het een prettig idee om gewoon in eigen land te zijn uiteraard.

De helft van de ondervraagden maakte zich daarnaast zorgen over verspreiding van het virus door vakantiegangers. Dat verklaart ook waarom een groot gedeelte van de ondervraagden niet gelukkig is met alle vakantiegangers die in de zomermaanden naar Nederland komen. Vooral mensen boven de leeftijd van 55 jaar zijn voorzichtig en blijven het liefst gewoon thuis in de zomerperiode.

Bereid je vakantie nu alvast voor

Ben je van plan om lekker thuis te blijven, maar heb je de vakantieperiode tegelijkertijd wel hard nodig om even bij te komen? Dan is het een goed idee om nu alvast te beginnen met de voorbereidingen. Kijk eens wat je nodig hebt, zodat je genoeg tijd hebt om aanvullingen te regelen. Zoals badtextiel bij badgoed.com bestellen, een nieuwe tablet bij Bol.com aanschaffen of een extra koelkast om die in de buurt van het zwembad te zetten.

Kijk ook eens naar de klusjes die je hebt laten liggen tot het moment waarop je tijd hebt. Een paar dingetjes regelen op een vroege koele morgen is geen probleem, maar zorg ervoor dat je geen complete zomervakantie met klusgereedschap in de weer bent. Het is makkelijk om je te laten verleiden tot klussen tijdens de zomervakantie, maar alles wat je nu kunt doen, bespaart je tijd op de warme zomerdagen waarop je gewoon van je vakantie wilt genieten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie