Afbeelding
Amersfoort

Amersfoort: het bloeiende hart van Nederland

2 juni 2020 om 09:07 Partnercontent

Zoek je een nieuwe plek om te wonen? Dan is het niet zo verwonderlijk dat Amersfoort op je lijstje staat. Veel centraler wonen kun je immers niet in Nederland. In dit artikel vertellen we je wat meer over onze gemeente en de voordelen die het biedt als je hier komt wonen.

Centrale functie in het land

De middeleeuwse binnenstad met zijn mooie grachten, de centrale functie die Amersfoort vervult, een van de grootste spoorwegknooppunten van het land… er zijn heel veel redenen om Amersfoort het bloeiende hart van Nederland te noemen. Er zijn volop bezienswaardigheden, kunst en musea, er valt genoeg te doen uitgaansgebied en er worden regelmatig allerlei festivals georganiseerd. Geen wonder dat er veel belangstelling is voor onze mooie stad.

Natuurlijk zijn er altijd wel verbeteringen mogelijk, maar over het algemeen zijn Amersfoorters behoorlijk tevreden met hun stad. Uit de Monitor Leefbaarheid en Veiligheid 2015, een onderzoek onder 4800 Amersfoorters, bleek dat de bewoners hun stad een 7,6 geven als rapportcijfer. Amersfoorters voelen zich bovendien medeverantwoordelijk voor de leefbaarheid in hun buurt.

Amersfoorters zijn het meest tevreden over hun huis

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat het de Amersfoorters zijn die van de 31 grootse gemeenten het meest tevreden zijn over hun huis. Maar liefst 96,1% van alle mensen die in Amersfoort een koopwoning hebben, is blij met de eigenschappen daarvan. Denk daarbij aan zaken als de grootte van een tuin of balkon, de indeling van de woning en de mate waarin het huis onderhouden is.

Elke drie jaar onderzoekt het CBS hoe tevreden men in Nederland is per gemeente. Ook mensen die in Amersfoort een woning huren in plaats van gekocht hebben, zijn het meest tevreden van heel Nederland. Van hen is 79% gelukkig met de woning, het appartement of de etage. Kortom: Amersfoort is de gelukkigste gemeente van het land!

Eerst je hypotheek checken, dan op huizenjacht

Oké, je hebt besloten dat je wel in Amersfoort wil wonen. En nu? Een woning kopen begint vaak met je maximale hypotheek berekenen. Pas als je weet welk bedrag je kunt lenen bij een geldverstrekker, is het zinvol om te gaan zoeken naar woningen. Dan is je budget duidelijk en weet je wat er mogelijk is.

Bepaal voor jezelf in welke Amersfoortse buurt je het liefst wil wonen. Dat doe je door bijvoorbeeld te kijken naar de afstand tot de binnenstad of juist tot de uitvalswegen. Het is maar net wat belangrijk is voor jou. Het grote voordeel is dat je in Amersfoort alle kanten op kunt. Hopelijk zien we je snel als nieuwe bewoner van onze stad!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie