Afbeelding
Foto door form PxHere

Hier vind je 4 fijne vakantietips voor de Belgische Ardennen

19 mei 2020 om 14:27 Partnercontent

Ontdek hier 4 interessante vakantietips voor een topvakantie in de Belgische Ardennen. De Belgische Ardennen is een veelzijdig vakantiegebied. Het is bovendien vanuit Nederland heel dicht bij huis. Vanaf Utrecht sta je binnen 3 uur in de groene wereld van Ardennen. Je kunt hier in alle seizoenen hele mooie tijden beleven. Hier zijn 4 tips voor een vakantie in de Belgische Ardennen.

Ideaal voor de sportieve vakantieganger

De Ardennen is een uitstekend gebied voor de vakantieganger die graag sportief uitgedaagd wordt. Je kunt hier fietsen met de mountainbike of racefiets. Door de hele Belgische Ardennen zijn interessante fietsroutes. De omgeving waar je rijdt is mooi en je fietst hier veilig. Verder kun je hier ook watersporten zoals kanoën of wat ook leuk is om een keer te proberen: boogschieten. De sportieve mogelijkheden in de Belgische Ardennen maken dit gebied ook geschikt voor een weekend weg met vrienden in een groot vakantiehuis in de Ardennen.

Bezoek de Hoge Venen

Een van de mooiste wandelgebieden in de regio zijn de de Hoge Venen. Hier kun je prachtig wandelen. Dit kan via avontuurlijke wegen zoals smalle bergpaadjes met mooie uitzichten. Het mooie aan wandelen in de Belgische Ardennen is dat je echt door het berglandschap loopt zonder dat je moet bergbeklimmen. Daarom is dit ook een mooi wandelgebied om met kinderen te ontdekken.

Ga culinair genieten

Een vakantie in de Belgische Ardennen is ook een moment om culinair te genieten. Je vindt hier diverse restaurants gespecialiseerd in wild en plaatselijke gerechten.  Ook is het leuk een van de Belgische brouwerijen te bezoeken. Hier kun je ontdekken hoe Belgisch bier wordt gebrouwen en natuurlijk ook het bier zelf proeven. 

Ontdek de mogelijkheden voor wintersport

De Belgische Ardennen is ook mooi om te gaan wintersporten. De kans op sneeuw is in de hoger gelegen delen groot. De pistes zijn natuurlijk wat kleiner en minder wijd verspreid dan in bijvoorbeeld Oostenrijk. Maar om even op de ski's in de verse sneeuw te staan is dit natuurlijk heerlijk dichtbij vanaf de Nederlandse grens. Verder is de Belgische Ardennen ook leuk voor de enthousiaste langlaufer met diverse routes om te ontdekken.

Een vakantiehuis huren in de Belgische Ardennen

Overal in de Belgische Ardennen vindt je mooie plekken, waar je kunt genieten van je vakantie. Een vakantiehuis huren is dan een mooie optie. In een vakantiehuis heb je alle comfort om volop te genieten. Een vakantiehuis huren geeft je bovendien de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt, je bent niet gebonden aan de tijden van een hotel. Villaspot.nl heeft regelmatig interessante aanbiedingen in de Belgische Ardennen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie