EG Photography
EG Photography Emma Groenenboom

4x raamdecoratie trends voor 2020

19 mei 2020 om 11:12 Partnercontent

It’s a new dawn, it’s a new day, it’s a new year! We zijn al even onderweg, maar 2020 wordt een jaar vol geweldig nieuwe woontrends. Van natuurlijke tinten en materialen tot donker kleurige aspecten. Main point? Het is vanaf dit jaar echt verledentijd om raamdecoratie in basic kleuren of materialen te kiezen. In deze blog duiken wij in de 4 opvallendste raamdecoratie trends van 2020. Na het lezen van deze blog ga jij gegarandeerd met één van de vier trends aan de slag!

Trend 1: Natural touch

Wanneer je actief bent op social media en het volgen van interieurblogs jou niet vies is, dan is het je vast niet ontgaan. De trend van 2020: natuurlijke materialen en zachte tinten. Hoe jij mee kunt gaan met deze trend met raamdecoratie? Kies voor raamdecoratie gemaakt van houtsoorten, zoals klassieke shutters of houten jaloezieën op maat. Deze producten kan je daarnaast samenstellen in zachte nude tinten. Met shutters of houten jaloezieën op maat zorg je er ook nog eens voor dat de natuurlijke lichtinval op de gewenste manier naar binnen valt. Op deze manier is er aan de natural touch geen ontkomen aan!

Trend 2: It’s all about electronics

Als we heel eerlijk zijn, dan kunnen wij wel stellen dat we niet meer zonder al die nieuwe technologieën kunnen. Daarnaast is het eigenlijk best leuk om nieuwe snufjes uit te proberen. Zelfs bij het kiezen van raamdecoratie kan je je slag slaan met elektronische snufjes. Zo kun je eenvoudig houten jaloezieën samenstellen met een geïntegreerde elektrische motor, die je door middel van een afstandsbediening of je smartphone bediend. Wil je helemaal van alle gemakken voorzien zijn? Dan stel je het openen en sluiten van de raamdecoratie in door middel van een tijdschema. Zo hoef je nergens meer aan te denken!

Trend 3: Keep it warm, keep it cool

Een scala aan verschillende kleuren bij het uitkiezen van raamdecoratie is dit jaar écht niet weg te denken. It’s all about the colors. Maar, naar welk kleurenpalet kan je het beste in 2020 kijken? Neig dit jaar naar een warm, aards kleurenpalet en kies voor een diep rode kleur, oud roze, beige, okergeel of terracotta. Gaat jouw smaak toch uit naar koelere tinten? Ga dan voor kleuren als licht grijs, wit of zacht groen. Door met een kleur uit een warm of juist een zeer koel kleurenpalet aan de slag te gaan, ga je helemaal mee met de trends van 2020!

Trend 4: Let’s talk about curtains

Tijdens het proces van het uitzoeken van nieuwe raamdecoratie, kiezen mensen vaak voor basic/veilige kleuren. Dat is nu echt niet meer nodig! Laat je stem en smaak horen en laat dit doorvloeien in je raamdecoratie. Probeer dit eerst eens uit met gordijnen. Met gordijnen creëer je namelijk met de juiste kleur, stof en mogelijke print, een ware eyecatcher in de kamer. Gordijnen zijn daarnaast écht in prachtige stoffen te vinden. Van linnen stoffen, viscose tot velvet stoffen. Je hoeft het maar te bedenken of je kan ze volledig naar wens samenstellen. Met mooie gordijnen heb je gegarandeerd een pronkstuk en sfeermaker in huis!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie