Afbeelding
Schutting

Maak uw tuin af met de juiste schutting en tuindeur

1 mei 2020 om 07:47 Partnercontent

Geniet u graag in uw tuin van tuinieren of in de zon zitten? Dan is een goede schutting fijn, want op die manier kunt u ongestoord buiten zitten. Het geeft privacy en is bovendien een mooie aanvulling op de tuin. En met de juiste tuindeur maakt u het helemaal af. Benieuwd wat de juiste schutting en tuindeur zijn voor uw tuin? Lees hier waar u over na moet denken om een goede keuze te maken.

Tuinscherm of losse planken?
Een schutting neerzetten is een behoorlijke klus, maar moet uiteraard wel helemaal naar wens zijn en bij de tuin passen. Kant en klare tuinschermen zijn een eenvoudiger manier om een schutting te plaatsen. Er is veel keuze in verschillende soorten tuinschermen dus grote kans dat er een model is dat bij uw smaak past. Naast het tuinscherm heeft u dan nog keuze uit houten of betonnen palen waarmee u het scherm plaatst en dan heeft u een schutting.

Kunt u geen passend tuinscherm vinden? Dan is het goed om te weten dat een schutting ook altijd helemaal op maat gemaakt kan worden. Dat geeft grote keuzevrijheid. U kiest zelf de planken en kunt ook zelf bepalen hoe deze gemonteerd worden. Heeft u bijvoorbeeld een kleine tuin? Dan is een schutting met lange horizontale planken ideaal voor een ruimtelijk effect. En zo kunt u alle keuzes helemaal zelf maken om de perfecte schutting te kiezen.

Tuindeur
Voor het afsluiten van de tuin heeft u ook een tuindeur nodig. Het kan mooi zijn om een deur te kiezen van hetzelfde materiaal als de schutting. Zo heeft u één geheel en dat geeft een rustige uitstraling. Er is veel keuze in tuindeuren en dat is fijn, want zo vindt u er altijd eentje die bij uw smaak past. Bovendien worden tuindeuren ook vaak op maat gemaakt, waardoor u ook voor een specifieke afmeting de gewenste deur kunt kiezen.

Levensduur
Een belangrijke overweging bij de keuze voor een schutting en tuindeur is hoe lang u er plezier van wilt hebben. Dit is goed om van tevoren te beslissen vanwege de keuze voor het materiaal van uw tuinafscheiding en tuindeur. Wilt u graag en houten schutting, dan is het goed om te bedenken dat geïmpregneerd grenenhout minder lang meegaat dan hardhout. En als u graag lang wilt genieten van een goede schutting en geen onderhoud wilt hebben, is composiet een overweging waard. Dit is een combinatie van houtvezel en kunststofvezel, waardoor het goed tegen vocht kan én geen onderhoud nodig heeft.

Heeft u over deze drie dingen nagedacht? Dan is de volgende stap om eens te gaan kijken naar schuttingen die bij uw keuze passen. Dat kan online, maar soms is het prettiger om verschillende materialen in het echt te zien en er even aan te voelen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in de showtuin van Vandentop Tuinhout aan de Wesselseweg 46 in Barneveld en stel al uw vragen aan een van de deskundige verkoopadviseurs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie