Afbeelding
Apps

Het verbeteren van jezelf en je bedrijf door trainingen en cursussen.

20 april 2020 om 12:01 Partnercontent

Een bedrijf valt op verschillende manieren te verbeteren. De voornaamste en meest bekende manier is het geven van trainingen en cursussen. Zo kan elke laag van een organisatie worden verbeterd. Van de leidinggevenden tot de mensen op de vloer. Vooral leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en omgaan met verandering zijn erg populair. Maar welke trainingen en cursussen maken nu echt een verschil? En aan welke bedrijfslaag moet dat worden gegeven? In dit artikel worden deze vragen beantwoord.

Trainingen
Trainingen zijn hele leerzame activiteiten om te doen. Activiteiten rond training concentreren zich op het verwerven van de vaardigheden, kennis en attitudes, benodigd om voor het eerst een taak of functie te vervullen of om iemands prestaties in een bestaande taak of functie te verbeteren. Trainingen zijn vaak activiteiten die moeten worden herhaald om het effect te halen dat gewenst is. Het is net iets anders dan een cursus of bijvoorbeeld zelfscholing via Youtube. Het grootste verschil is dat cursussen vaak van kortere duur zijn dan een training meerdere malen plaatsvindt. Een voorbeeld van zo'n training is bijvoorbeeld het herkennen van verzuim bij medewerkers. Een zogenaamde verzuimtraining. Hoe speel je daarop in? Dat valt niet mee. Onder meer de moeilijkheidsgraad van de training bepaald de hoeveelheid aan benodigde lessen.

Cursussen
Een cursus is vaker van korte duur. Onder een cursus wordt meestal een kortdurende lesperiode verstaan die over het algemeen een (leer)onderwerp behandelt. Een cursus wordt soms met een certificaat afgesloten. Is een cursus van lange duur, dan spreekt men wel van leergang. Diegene die een cursus volgt, wordt een cursist genoemd. Een ander kenmerk is dat het minder breed is dat een training. Vaak zijn er boeken en online materiaal nodig om de cursus positief af te ronden. Als je het even niet meer weet kan je altijd een strategisch adviesbureau raadplegen.

Youtube
Ook van Youtube valt veel te leren. Tegenwoordig is het een medium met heel veel video's. Als bedrijf of persoon is het mogelijk om een eigen account aan te maken. Alles is helemaal gratis. Bij een goed lopend videokanaal kan het zelfs zo zijn dat je er geld aan kan verdienen. Dat kan alleen als je filmpjes duizenden keren bekeken worden. Doordat het zo'n breed medium is staan er ook allerlei filmpjes op waar je van kan leren. Taalworkshops, nieuwe vaardigheden, hoe kan je het beste presenteren? Van alles en nog wat. Een hele rijke aanvulling op hetgeen wat je al weet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie