Afbeelding
Quiche

Tover met Pasen de lekkerste soepen en quiches op tafel

30 maart 2020 om 17:07 Partnercontent

Op zondag 12 april en maandag 13 april aanstaande is het Pasen, het moment bij uitstek om de keuken in te gaan en zelf allerlei lekkers te maken. Door de perikelen met corona moeten we weliswaar thuisblijven maar dat betekent niet dat we het feest ongemerkt voorbij hoeven te laten gaan. Met lekker eten en drinken worden de paasdagen evengoed een feest. Bovendien brengt samen koken veel gezelligheid met zich mee. De website brendakookt.nl staat bol van leuke en overheerlijke recepten voor iedere kookliefhebber, bijvoorbeeld voor smaakvolle en gezonde soepen en rijk gevulde quiches.

Quiches: makkelijk en gezond
Wie van hartige taarten en quiches houdt, kan bij Brenda Kookt absoluut zijn hart ophalen. Quiches zijn eenvoudig te maken en er kan eindeloos met de ingrediënten worden gevarieerd. Quiches zijn niet alleen lekker maar ook gezond omdat er veel groenten als ingrediënten worden gebruikt. Dat is bijvoorbeeld zo met de spinaziequiche met spek en champignons. Ook de hartige taart met broccoli en kip, de quiche met courgette en wortel en de hartige taart met spinazie en feta, zitten boordevol groenten. Ieder quicherecept is gemakkelijk om te bereiden en vermeldt een overzichtelijke lijst met benodigdheden en een duidelijke bereidingswijze. Het is bovendien handig dat quiches goed vooraf te zijn bereiden en later weer opgewarmd kunnen worden.

Feestelijke touch
Ook een kopje soep valt altijd in de smaak en is een goede manier om extra groenten te eten. Brenda Kookt is een groot fan van courgettesoep, een lekkere soep die eenvoudig is om te maken en waar eindeloos mee kan worden gevarieerd. Dat komt onder andere doordat de smaak van courgette niet overheersend is. Daarom zijn er veel soorten kruiden én extra groenten die er prima bij passen. Een smakelijke topping is een goede en feestelijke serveertip. Een courgettesoep recept dat een aanrader is voor de paasdagen, is dat voor de soep met salie en coquille. Die is heerlijk romig en ook kruidig door het toevoegen van de salie. De courgettesoep krijgt door de gebakken coquilles een culinaire en feestelijke touch die net even anders dan anders is.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie