Afbeelding
Licht en ruimte

Geef je woning een luxere uitstraling

6 februari 2020 om 10:30 Partnercontent

Heb je al jaren hetzelfde interieur, maar vind je het nu eens tijd om je woning een upgrade te geven? Bedenk dan goed welke zaken je moet aanpakken om je woning een luxere uitstraling te geven. Gebruik de volgende vijf tips daarom als inspiratie voor een stijlvolle nieuwe inrichting.

Meer licht en ruimte
Door voor meer licht en ruimte te zorgen, lijkt je woning al snel een stuk luxer. Informeer bijvoorbeeld eens naar de kosten van een dakkapel of serre. Met een dakkapel of serre creëer je namelijk meer licht én een extra kamer, die prima dienst kan doen als speelkamer voor de kinderen of hobbykamer voor je partner. Extra voordeel hiervan: zonder rondslingerend speelgoed en hobbyspullen zal ook je woonkamer een stuk netter blijven.

Zorg voor de juiste details
Mocht je geen groot budget hebben voor dure en luxe meubels, werk dan aan de details. Door te kiezen voor de juiste details geef je je huis een luxere uitstraling.Denk hierbij aan mooie grepen voor je kasten, goed afgewerkte vensterbanken en chique kussens om je bank en bed. Een likje verf op je oude meubelen doet bovendien wonderen. Door je interieur goed te onderhouden en alles opgeruimd te houden, ziet je huis er ook meteen luxer uit.

Plaats een eyecatcher
Een luxe sfeer creëer je door te kiezen voor een eyecatcher. Verwijder dus alle overbodige accessoires en investeer in een echt pronkstuk voor je huis. Denk hierbij aan een groot schilderij of een bijzondere vaas. Daarnaast mogen spiegels niet ontbreken in je interieur. Spiegels geven je huis een klassieke uitstraling, en laten de ruimte bovendien groter en lichter lijken.

Speel met kleuren
Kleuren doen heel veel voor de uitstraling van je huis. Gebruik het liefst lichte kleuren. Door het gebruik van lichte kleuren lijkt je huis namelijk groter, lichter en luxer. Daarnaast kun je door contrasten te creëren, bepaalde onderdelen van je interieur extra uitlichten. Laat je eyecatcher of bank bijvoorbeeld uitlichten, door deze tegen een lichte achtergrond te plaatsen.

Mooie afwerking
Hoeveel geld je ook in je interieur steekt; zonder mooie afwerking ziet je huis er slordig uit. Let hierbij op details zoals losliggende plinten en snoeren. Tot slot is verlichting erg belangrijk voor de sfeer. Kies het liefst voor mooie lampen die te dimmen zijn. Niks is tenslotte gezelliger dan een romantisch verlichte kamer tijdens een intiem etentje in je luxueuze woning.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie