Afbeelding
Beveiligingscamera

Vijf tips om je woning veiliger te maken

14 januari 2020 om 12:33 Partnercontent

Je huis is je eigen veilige plek waar jij de touwtjes in handen wilt hebben. Daarom is het belangrijk om je woning te beschermen tegen ongewenste gasten. Hoe je dat het beste doet? Hier vind je vijf simpele tips om je woning zo veilig mogelijk te maken.

1. Installeer goed hang- en sluitwerk
Sloten op je deuren en ramen zijn de belangrijkste manier om inbrekers buiten de deur te houden. Het is dus belangrijk om kwalitatieve sloten te installeren, dit vormt namelijk de basis van je huisbeveiliging. Je herkent goed hang- en sluitwerk aan het SKG*** keurmerk. Installeer niet alleen goede sloten op je voor- en achterdeur, maar ook bij je ramen.

2. Koop een alarmsysteem
Hoe goed je sloten ook zijn: ervaren inbrekers vinden vaak toch een manier om binnen te komen. Daarom is het de moeite waard om ook een alarminstallatie te plaatsen. Dit systeem houdt al je deuren en ramen in de gaten met speciale sensoren. Komt er een ongewenste gast op bezoek? Dan gaat het alarm af, zodat jij en de hulpdiensten meteen op de hoogte zijn.

3. Verwijder klimmateriaal
Soms gebruiken inbrekers struiken, ladders of vuilnisbakken om op je dak te klimmen. Op deze manier hopen ze een raam te vinden dat ze gemakkelijk open kunnen maken. Het is dus verstandig om de ruimte rondom je huis vrij te houden. Plaats geen ladders in je tuin, snoei hoge struiken en denk goed na voordat je een boom plant. Je wilt namelijk geen makkelijke opstapjes maken voor een inbreker.

4. Laat rolluiken installeren
Rolluiken zijn ontzettend handig wanneer je inbrekers buiten de deur wilt houden. De luiken sluiten namelijk het slot en het raam af. Zo lukt het inbrekers niet om een ruit in te tikken, en zijn ze ook niet in staat om je slot open te breken. Plaats rolluiken voor je ramen, maar ook voor je
deuren. Zo ben jij optimaal beveiligd.

5. Hang camera's  op
Criminelen vinden niets zo vervelend als een beveiligingscamera. Deze camera's zorgen namelijk voor bewijsmateriaal dat jij direct naar de politie doorstuurt. Met slechts één of twee camera's schrik jij de meeste dieven al af. Plaats ze op een tactische plek, bijvoorbeeld bij je voordeur. De meeste moderne camera's hebben een app, zodat jij je huis altijd en overal in de gaten houdt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie