Afbeelding
Huis verkoopklaar maken

Zo maak je je woning verkoopklaar

14 januari 2020 om 12:28 Partnercontent

De kogel is door de kerk, je gaat je huidige woning verkopen en vertrekt naar je nieuwe droomhuis. Het enige wat je nog moet doen is het verkopen van het huis waar je nu in woont. Hiervoor moet nog wel het een en ander gebeuren. Met deze tips maak je in no time je huis verkoopklaar en geniet je snel van je nieuwe paleisje.

Maak flink schoon en ruim op
Allereerst is het belangrijk om flink de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan met schoonmaken en opruimen. Neem de tijd om alle rommel weg te werken en ervoor te zorgen dat je huis blinkend schoon is. Hoe minder rommelig je huis is, hoe minder afleiding er voor de kijkers is en hoe ruimer de kamers lijken. Schoonmaken is natuurlijk van belang om een nette indruk te maken. Besteed extra aandacht aan je keuken en badkamer en creëer daar echt een hotelgevoel met mooie handdoeken en gastendoekjes.

Zorg voor een gezellige sfeer
Sfeer is heel belangrijk wanneer je je huis wil verkopen. Zorg er daarom voor dat je aan de details denkt, zoals bijvoorbeeld kaarsen en verse bloemen. Zo hou je de uitstraling van je huis neutraal, maar zorg je toch voor een gezellige sfeer in huis. Dit zorgt ervoor dat kijkers het zich makkelijker voor kunnen stellen dat ze in jouw huis wonen. Een andere tip is om voordat de kijkers komen een pan water met een kaneelstokje te koken. Je huis ruikt dan heerlijk naar kaneel en geeft de kijkers een vertrouwd en huiselijk gevoel.

Vergeet de tuin niet
Je bent in huis druk bezig geweest om de puntjes op de i te zetten. Toch ben je nog niet helemaal klaar. De tuin is een belangrijk onderdeel van je huis en het is daarom ook belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Zorg ervoor dat je tegels mos- en aanslagvrij zijn en zet wat potten met mooie bloemen in de tuin. Maai het gras en repareer dat gat in de schutting, zodat je tuin de beste indruk maakt.

Je huis is verkocht, wat nu?
Zodra je huis is verkocht, is het tijd om na te denken over de verhuizing naar je nieuwe woning. Start met het maken van een to do list om overzicht te houden voor en tijdens de verhuizing. Het is nu ook belangrijk om al op zoek te gaan naar verhuizers. Hoe langer je dit van tevoren doet, hoe voordeliger de verhuiskosten. Maak alvast een indeling van je nieuwe huis en bepaal wat in welke kamer terecht moet komen om achteraf gesjouw te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie