Afbeelding
Vliegreis

Wat jij kan doen aan klimaatverbetering

14 januari 2020 om 11:37 Partnercontent

Klimaatverbetering staat meer in de belangstelling dan ooit tevoren. Verschillende landen proberen hun krachten te bundelen om dit samen te verbeteren. Toch zijn het niet alleen de regeringen die aan de slag moeten, maar is de hulp van de inwoners ook nodig. Wanneer iedereen zijn steentje bijdraagt, is het mogelijk om verandering te realiseren. In dit artikel lees je een aantal voorbeelden om zelf bij te dragen aan een beter klimaat.

Let op hoe je reist 
Het is natuurlijk lekker om in de vakantie naar een ander land te gaan en bij te komen van het dagelijkse leven in Nederland. Je vliegreis zorgt voor een flinke CO2 uitstoot, wat slecht is voor het milieu. Om de CO2 uitstoot van jouw vakantie te beperken, is het verstandig om in plaats van het vliegtuig ergens heen te gaan met de trein of met de auto. Wanneer je met meerdere personen met de auto gaat, is de uitstoot per persoon aanzienlijk lager dan met het vliegtuig.

Maak gebruik van zonne-energie 
De zon is een onuitputtelijke energiebron op aarde en het is zonde om deze niet te gebruiken. Daarnaast is het ook beter voor het klimaat, aangezien zonne-energie heel weinig CO2 uitstoot heeft. Je bent vast bekend met zonnepanelen, maar heb je ook gehoord van de zonneboiler? Als je een zonneboiler koopt, gebruik je de warmte van de zon om het water in je huis te verwarmen. Dit is vervolgens te gebruiken voor de de kraan, douche of centrale verwarming. Hierdoor hoef je minder gas te gebruiken, waardoor het verbruik van fossiele brandstof afneemt. Momenteel zijn de prijzen voor een zonneboiler nog relatief hoog, waardoor het even duurt om je investering terug te verdienen. De gemiddelde tijd van terugverdienen ligt namelijk tussen de 10 en 25 jaar.

Let op voedselverspilling
Het overkomt iedereen wel eens, je hebt eten gekocht en het is er niet van gekomen om het op te eten. Je gooit het weg, want opeten gaat niet meer. Alleen wist je dat dit met 14% van al het voedsel wat Nederlanders kopen gebeurt? Daarnaast komt ook nog eens een groot deel van dit voedsel uit het buitenland. Er is dus veel energie gebruikt om het product hier te krijgen om het vervolgens weg te gooien. Hieronder lees je nog een aantal tips tegen voedselverspilling
- Inventariseer wat er allemaal in koelkast ligt en zorg dat dit op tijd op is
- Maak een boodschappenlijst voor wat je echt nodig hebt
- Heb je voedsel over, stop dit dan in een bakje en vries het in

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie