Afbeelding
Openbaar Ministerie

Snorfietser na achtervolging aangehouden zonder rijbewijs en verzekering

20 maart 2023 om 07:31 Overig

AMERSFOORT Tijdens zijn ronde door de wijk Liendert zag de wijkagent van Amersfoort oost zondag 19 maart een bromfiets die hem tegemoet kwam rijden. De bestuurder droeg netjes een helm, maar de bijrijder had geen helm op, dus wilde hij de scooter doen stoppen. 

,,De bestuurder had hier blijkbaar geen zin in en reed er vandoor.” Na een korte achtervolging in de wijk reed de bestuurder over een stoep waardoor het achterste wiel schuin kwam te staan. ,,Je zou denken dat ze nu zouden stoppen, maar ook hier dachten de bestuurder en de bijrijder net wat anders over. Na een korte achtervolging te voet, een goede samenwerking met de meldkamer en collega’s, heb ik de bestuurder op de Kwartelstraat staande kunnen houden.”

De bestuurder was niet in het bezit van een rijbewijs, de snorfiets was niet verzekerd, de bestuurder reed met een WOK-melding (ongekeurd) en een cijfer van de kentekenplaat was dichtgeplakt. ,,De bestuurder is een paar bekeuringen én een kapotte scooter rijker. Tip van de dag: als de politie je een stopteken geeft, geef er dan gehoor aan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie